StoryEditorOCM
Hajduksportski direktor

Mr. Football ili Mr. Google? Zna li Niko što radi? Možda nas iznenadi odmah i dovede poneko pojačanje od formata

7. veljače 2023. - 07:45

Možda nas Mindaugas Nikoličius iznenadi odmah i dovede poneko pojačanje od formata do kraja prijelaznog roka, ali mislite li vi da Mr. Football ne zna što radi?! Kao da spava i ne haje za probleme što ih ima momčad kojoj je sportski direktor i koju je preuzeo, dao da je vodi Ivan Leko...

Mogli su u Hajduku krenuti linijom manjeg otpora, ostaviti Mislava Karoglana koji se svojski trudio i imao je naše simpatije na tom putu. Na primjer, sumnjamo da bi se Karoglan usudio javno reći treba mi četiri, pet pojačanja, on bi šutio i radio s onim što ima i bili bismo svi zajedno više-manje nezadovoljni, jer smo uvijek takvi.

U Poljudu su sami zakoračili u izazov, doveli trenera od formata i sebi otežali život. Svjesno. Trener koji će i njima u pravi ubrzavati ritam zahtjeva. Kako reče Leko, nisam se u Split došao sunčat na Rivi, nego ostvariti nešto veliko.

Na tom putu trebaju mu pojačanja. Pojačanje zasad Nikoličius nije našao, ali u klubu imaju plan. Sve što rade jest za – ljeto, to je primarni cilj, da se momčad filtrira, konsolidira za ljeto, da iduća sezone bude ona prava, od početka, da to bude i juriš na titulu i plasman u skupinu Konferencijske lige.

Nije ovo pisanje alibija za sportskog direktora, ali na sceni je stav da se ne gomila kojekakve „google” igrače i samo da se kaže evo, kupili smo.

U Novigradu, s novinarima, Nikoličius je objasnio sve specifičnosti zimskog prijelaznog roka, suočava se sa činjenicom da su mu ruku ponešto zavezane i da mu izbor na tržištu nije naročit.

Zanimljivo je da su porazi od Istre i Rijeke fokus bacili na sportskog direktora, više nego na trenera. Gorak okus je što je Dinamo slabašan, a Hajduk ne koristi momenat Dinamove slabosti. To je šteta za „bijele”. Dinamo posrne, a onda i Hajduk...

To otežava i poziciju Nikoličiusa, premda smo uvjereni da meštar od mercata kojega su navijači obožavali donedavno, nije zaboravio svoj posao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. ožujak 2023 00:03