StoryEditorOCM
HajdukŠto dalje?

Mizerna minutaža ‘tjera‘ Nikolu Kalinića, Hajduk se ponaša kao da mu ne treba najučinkovitiji napadač lige

12. svibnja 2023. - 19:42

Trenera Hajduka Ivana Leku je na današnjoj presici između ostalih dočekalo i pitanje o Nikoli Kaliniću. Iskusni 35-godišnji napadač ima baš mizernu minutažu ovog proljeća i sve se više u javnosti špekulira kako bi zbog toga, kao i ugovora koji mu istječe na kraju sezone, ovog ljeta mogao objesiti kopačke o klin.

Bez obzira što je u nastavku prvenstva konačno na dulji period zdrav, jedini start ove godine odnosno od dolaska Leke na klupu upisao je Kalinić u jadranskom derbiju u Rijeci kojeg je njegov kolega iz napada Marko Livaja preskočio zbog žutih kartona. A ukupno je u 17 susreta nastavka sezone u kojima je bio u zapisniku na travnjaku proveo ukupno samo 236 minuta, odnosno tek 14 minuta po utakmici.

Zato je od strane sedme sile Leku dočekalo pitanje hoće li Kalinić i iduće sezone biti na Poljudu ili će možda završiti karijeru?

- To bi stvarno trebali pitati njega. Meni je jedini fokus nastojati pomoći momčadi, momcima i spremiti ih najbolje za prvu sljedeću utakmicu. Poslije zadnje utakmice će svi sjesti i polako vidjeti što i kako za sljedeću sezonu – odgovorio je Leko.

Prava adresa za to pitanje je svakako Kalinić. Od njegovog povratka na Poljud u veljači prošle godine najviše će ga se pamtiti po golu Dinamu za pobjedu u derbiju lanjskog travnja. No, definitivno jedan podatak upada u oči. Kalinić ima skromnu ovosezonsku minutažu, ali s obzirom na nju i vrlo dobar učinak. U HNL-u je Kalinić ove sezone odigrao 18 utakmica, ali je samo triput startao. Pritom je zabio četiri pogotka za samo 416 minuta provedenih na travnjaku. Kalinić u HNL-u zabija svake 104 minute i nitko u ligi ni izbliza nije tako ubojit, učinkovit kao on.

Prema statistici Sofascorea Kalinić zabija svake 104 minute, a najbliži mu je Ante Erceg iz Istre 1961 kojem treba 141 minuta za pogodak. Bivši napadač Osijeka Dion Drena Beljo sada igrač njemačkog Augsburga je postizao pogodak svake 143 minute, a Kalinićev suigrač Marko Livaja i napadač Rijeke Matija Frigan zabijaju svake 144 minute.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:53