StoryEditorOCM
Hajdukmladi talent

Luka Vušković ruši svu konkurenciju, u ovoj kategoriji Hajdukov dragulj je prvi na svijetu

Piše SPORT SD
9. lipnja 2023. - 14:02

Transfermarkt je nedavno ažurirao podatke vrijednosti igrača za HNL, a prvu procjenu je dobio i Hajdukov dragulj Luka Vušković. Vrijednost mu je postavljena na šest milijuna eura i time je odmah postao drugi najvrjedniji igrač kluba, iza Marka Livaje. Za Hajduk su vijesti uglavnom dobre, vrijednost momčadi je porasla s 44 na gotovo 50 milijuna eura u ovoj sezoni.

Ali vratimo se na Vuškovića, gledajući podatke svih igrača rođenih 2007, Luka je daleko najvrjedniji. Drugi na listi je ekvadorski igrač Kendry Páez koji vrijedi tek tri milijuna eura, točno pola Vuškovićeve vrijednosti, dok je treći Caden Glover, Amerikanac koji je procijenjen na 400 tisuća eura.

image
Screenshot/Transfermarkt

Ako Vuškovića suprotstavimo i igračima koji su godinu stariji od njega, opet bi bio vrlo visoko na toj ljestvici. Naime, od njega bi vrjednija bila samo dva igrača, brazilski napadač Endrick, igrač Reala na posudbi u Palmeirasu koji po Transfermarktu vrijedi 20 milijuna eura te Warren Zaïre-Emery iz PSG-a koji je procijenjen na 18 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:26