Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Hajdukipak ide dalje?

Kustić priprema novu rundu pregovora Hajduka i HNS-a, idućeg tjedna trebao bi se znati termin

Piše Slaven Alfirević
22. veljače 2020. - 10:13
Marijan Kustić u poljudskoj ložiVojko Bašić/HANZA MEDIA

Hajduk i HNS, gdje je zapelo, kad će krenut? Hoće li opet krenut? Zlobnici bi rekli da su došli na svoje i da šta su nam to oni govorili i naravno da nema popravka...

Jer, nakon što je Mađarska gostovala u Splitu 10. listopada, prošla su četiri mjeseca a razgovor Hajduka s HNS-om i obratno, ostao je na mrtvoj točki.

Ni glasa, ni glasnika.

Ipak, ne pišemo ovaj tekst tek tako, bez veze. Jer, naznake su čvrste da bi se idući sastanak trebao zakazati idućeg tjedna. Koji je točno datum u igri, koliko znamo ni Marijan Kustić ne zna sa sigurnošću. Ali da će biti – bit će!

Rekao bi Galileo Galilei, eppur si muove. Ipak se kreće. Polako, ali sigurno. Između ostalog, brzo će jesen, dok pljesneš dlanom o dlanu, a u idućem ciklusu reprezentativnih kvalifikacija Hrvatska bi opet u Poljud da bude domaćinom nekom jačem suparniku iz skupine...

Prva skalina u normalizaciji odavna već bremenitih odnosa (nećemo o Dudovu buretu i rođendanima) rasprava je o famoznoj Udruzi prvoligaša, o čemu smo već punili medijske stupce.

Još je prošlog ljeta zamisao kako bi to funkcionirala Udruga prvoligaša elaborirao Lukša Jakobušić. Tadašnji dopredsjednik uprave „bijelih” imao je dojmljiv nastup pred ostalim prvoligašima. Premda se Jakobušić povukao sa svoje polovice kormila „bijelih” i vratio se u grušku luku, u Dubrovnik, plan je tu, u Poljudu i treba nastavit raspravu o Udruzi. I u konačnici zadovoljit „bijele” koji traže (korjenite) promjene na relaciji HNS – Hajduk.

Rekosmo, Kustić se pokrenuo nakon zimskog sna, pa premda dugo nije bilo novosti, proljeće donosi novu epizodu pokušaja zatopljenja odnosa.

Suštinski, VAR nema izričite veze oko popravka odnosa, ali i četiri penala što ga je vidio kanoćal video-asistencije u korist Hajduka, mogu dati šlagvort nastavku ove priče.

Manje je zle krvi, namjere su poštene.

Koliko bi se samo štrapalo da nijedan od četiri penala nije dosuđen?! Kustić se ne bi morao više ni javit na telefon.

Na stranu VAR, tek Kustić će opet povući konce i idućeg tjedna trebao bi zakazati termin novog sastanka glede Udruge prvoligaša i kontakata s „Bijelom kućom”, odnosno kućom „bijelih” u Poljudu.

#HAJDUK#HNS#MARIJAN KUSTIć

Izdvojeno