StoryEditorOCM
Hajdukstižu bolji dani

Krovinovićevim povratkom Bijeli jure prema vrhu: kad ga nije bilo Hajduk je patio, a trener Jens Gustafsson tonuo i potonuo

24. studenog 2021. - 22:13

Povratak Filipa Krovinovića, često to spominjemo jer nam je u glavi Krležin roman “Povratak Filipa Latinovicza” i konačno se vratio Filip, zaigrao je poslije duže pauze i ozljede koja je iziskivala veću pažnju nego što se mislilo.

Vratio se Šime, pardon, Filip i s povratkom Krovinovića dogodila se pobjeda u gostima, 3:2 u Rijeci. Nije to samo koincidencija, slučaj, premda je u pobjedi Hajduka na Rujevici i Fortuna dala ruke, da ne govorimo obol što su ga dali i Marko Livaja i Lovre Kalinić.

No, bitno je da se Krovinović vratio, još čekamo na Josipa Vukovića pa da se dio momčadi s radnim naslovom vezni red sasvim popuni, čekajući još i na Marija Čuića.

Krovinović, dakle. Kad ga nije bilo Hajduk je patio, a trener Jens Gustafsson tonuo i potonuo.

Dva mjeseca gotovo da nije bilo veznog igrača za kojeg se Hajduk zauzeo da ga otkupi od Benfice, dva mjeseca u kojima se Hajduk mučio i pogubio bodove.

Ma, čim je u petak novi trener Valdas Dambrauskas kazao da Krovinović ide na put u Crikvenicu, ususret Rijeci, znali smo da je to znak da će nastupiti.

Međutim, kako ćeš bezočno kontrirati Profesoru kad kaže “ide, ali samo da nam bude support, podrška, ide radi štimunga...”

U redu, štimung, ali ajde moj Valdas, odigrali smo mi pressica u karijeri da ne bismo odmah vidjeli Krovinovića u nedjeljnom sastavu... Što jest, jest, nismo se to odmah usudili ustvrditi, nego smo dali prostora (i) razmišljanju kako je Krovinović doista samo podrška u atmosferi.

Međutim, neka (nam) se Krovinović vratio i na teren. Da bude podrška u igri, a ne samo u hotelu.

Odmah se lakše diše, jer kad je ono nestao nakon ozljede u Osijeku (1:1) i potom se opet ozlijedio, sad na drugoj nozi već u 19. minuti u Šibeniku, Hajduk je nanizao:

1. Šibenik – Hajduk 2:0

2. Hajduk – Gorica 0:0

3. Slaven Belupo – Hajduk 3:2

Jedan bod od devet?! Uvjereni smo da je Krovinović bio u postavi  i da se istodobno nije ozlijedio i njegov partner u veznom redu Vuković, imao bi Hajduk puno više bodova.

I možda bi još trener bio Jens Gustafsson?!

Naravno, dobilo se i Hrvatskog dragovoljca sa 2:0, bez Krovinovića, ali to ne remeti ritam ove priče. Vratio se Filip, a Hajduk pobjeđuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. ožujak 2023 17:08