StoryEditor
Hajdukremi je stigao zasluženo

Komentar igre: ako je netko očekivao seriju Hajdukovih pobjeda samo zato jer su svladali Dinamo, taj se ipak malo preračunao

16. rujna 2019. - 12:59

Bod po bod, kao kamen po kamen, palača. Zrno po zrno, pogača. U svjetlu očekivanja da se pobjeđuje, uvijek i stalno, vratili bismo se na Koprivnicu i Osijek. Tamo je Hajduk - izgubio.

Kazat idemo u Rijeku pobijedit, malo je pretenciozno. Pa prema tome ni ovih 1:1 ne trebaju izgledat mršavo, posebno kad u oku ostaje dojmljiva igra drugog dijela kad je Hajduk izgledao baš dobro. A blijedi u sjećanjima vrlo slab prvi dio.

Remi s okusom pobjede

Da je bilo obratno, da se igralo bolje u prvom, a slabo u drugom dijelu, onda ovih 1:1 ne bi imalo okus pobjede, nego poraza.

To je to s remijima, nikad ne znaš jesi li bod osvojio ili si dva izgubio. Izgleda filozofski, a u biti to je to.

Ako je netko očekivao seriju Hajdukovih pobjeda samo zato jer su “bijeli” svladali Dinamo, taj se ipak malo preračunao.

U Rijeci, dva lica Hajduka: kaže trener Burić kako je naredio drugačija dodavanja na poluvremenu, trebalo im je vremena da se priviknu na ravnu Rujevicu. Kao u tenisu. Je li spora podloga kao u Poljudu ili je brza, kao na Rujevici.

Bišćan u Burićevoj mreži

Nama se čini da je remi donijelo nešto drugo, povjerenje svojima: kao zeca iz šešira izvadio je Burić Tonija Teklića, jednog od prirodnih nadomjestaka kad nema Mije Caktaša. Teklića, a prije toga i Ivana Delića. Obojica su zatomljena snaga Hajdukove škole. Kojoj se ne vjeruje uvijek bezrezervno i do kraja.

A pamtimo kako je Delić još u doba Oreščanina izvukao pobjedu u Koprivnici, pamtit ćemo i kako je Teklić poravnao račune u Rijeci. I to je Hajdukov sinoćnji dobitak.

A remi je stigao zasluženo, Burić je nadigrao Bišćana u drugih 45 minuta, hametice. Preuzeo igru, složio mu niz akcija i spleo paukovu mrežu u kojoj je Teklić došao kao nešto sasvim logično na kraju, pa neka je to bio možda i zalutali šut s više od dvadeset metara...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. rujan 2020 16:19