HajdukRemi s posljednjim

Hajdukova borba s utvarama: zabiješ autogol, ne sude ti penal, sve mravi, nitko da ubode kao pravi stršljen

Piše Slaven Alfirević

Zabiješ autogol, ne sude ti penal i ti dobiješ otkaz. Ima i ta kombinacija.

Malo je bod Hajduku u Zaprešiću, 1:1 produbljuje težak trenutak, jer tražilo se svih šest bodova do kraja, zbog mira u kući, ali se sad ulje dolilo na vatru. Inter i Istra, nakon 0:4 od Rijeke, a prva dva su boda već otkinuta...

Hajduk nije pobijedio u gostima od srpnja, ta serija je beskrajna, kao breme preteže.

Čudna utakmica u Zaprešiću, odigrana po magli, kao da se Hajduk borio s utvarama, sablastima. Kad je dvoboj toliko bitan da moraš hodat kao po jajima plašeći se greške, Stefan Simić, ničim izazvan, matirao je Marina Ljubića. I odveo Hajduk u hendikep.

Moga je i Ljubić, ka' i Burić komotno zazvat a la barba Luka Kaliterna:

- A ča mi nisi reka da ćeš igrat kontra mene?!

To je bilo u prigodi kad je barba Luka još bija golman, čučao je na gol-crti, tomu je bio mot i netko mu je poželio iz obrane vratit balun, a on se nije pomaka' sa crte i balun je ušao u gol, autogol. Luka, a šta je?! I onda je bljesnula famozna batuda.

Ovdje je Simić ne hoteć zahvatio balun tako da mu je porešao preko noge i matirao Ljubića, situacija slična, pa su i Burić i Ljubić mogli reć Simiću, a ko će znat šta ti se dogodi. Peh.

Uglavnom, u tom trenutku zle sreće, a zbilja je to bilo ničim izazvano, kao da se oslikala sva nevolja i teret koju pegulani Hajduk nosi na svojim leđima zadnjim utakmica.

Međutim, onda je bljesnuo Eduok, ljubim ga u ok'. To je to. Tehnički savršen udarac završio je iza leđa Matkovića i susret je mogao počet iznova.

Da je više takvih tehnički potkovanih minijatura, a ne oko nas sve sami rudari, vrijedni mravi, nitko da ubode kao pravi stršljen. Međutim, bio je to jedini bljesak gostiju.

U red pegule ide i nedosuđeni penal, nije ga vidio u magli sudac, udarac Tahiraj zapeo je o ruku Grgića u neprirodnom položaju, u nadlakticu, eh da je tu VAR, ne bi promaklo, bio bi penal za Hajduk.

Ništa nije išlo na mlin Burićevim "lavanda" momcima, sami sebi zabiju gol, kradu ih, Matković je branio izuzetno.

I na tribinama u Zaprešiću, na suprotnoj strani od najžešćih navijača Hajduka, opet je bio izvješen transparent s jadranskog derbija, tada je osvanuo na poljudskom istoku, evo ga i ovdje, jasna je aluzija:

- S ponistre se vidi otpremnina.

U nastavku i Tahiraj, pa i Teklić i Delić su ubačeni, zazivali smo ih u najavi svu trojicu, ali je Mladen Matković postao junak ove "maglovite" utakmice.

#HAJDUK#KOMENTAR