StoryEditor
Hajdukdobra momčad i klupa

Hajduk je u usponu i ima jaču momčad nego prošle sezone, nećemo tekst nasloviti ‘miriše na titulu‘, ali nije ni daleko!

Piše SLAVEN ALFIREVIĆ
19. rujna 2021. - 15:05

Nećemo tekst nasloviti „miriše na titulu”, ali ćemo vas podsjetit da smo vas pozivali:

- Proslavimo kvarat titule!

Bilo je to prije dvije godine, u ova doba nakon devet rundi kad završava prva četvrtina prvenstva. I tad je Hajduk stajao dobro, odnosno visoko na ljestvici, u jesen, prije korona-proljeća 2020...

Tada je ujesen 2019. usred visoke pozicije patio i od posebne boljke: nije pobjeđivao u gostima. U Poljudu je naprotiv nanizao osam pobjeda, u devetom susretu se niz prekinuo...

Fale pobjeda u derbiju

Nije nam namjera preduhitriti zbivanja gromoglasnom najavom „ovo je Hajdukova sezona”, ali da je posebna – jest.

I da Hajduku nudi šansu kakvu ranije imao - i to je točno.

Dovoljno je pogledati ishod susreta “dragovoljaca” i Rijeke 2:2, pa da shvatite kako nema nedodirljivih koji su kadri - pobjeći na ljestvici.

Rijeka je u trenutku izgledala najsolidnije, a jedva se izvukla protiv Mladinina Hrvatskog dragovoljca. Pa neka je rezultat mogao otići i na riječku stranu u preokretu. Ali nije. Na kraju je Rijeka uskraćena za dva boda. Koja su im zacijelo navijači unaprijed upisali u računicama šampionskog hoda. Tri ‘vamo, tri tamo, e pa ne ide to tako.

S „dragovoljcima”, koje je tada trenirao još Miroslav Kuljanac, mučio se i Hajduk, ali je – pobijedio.

Hajduk je nanizao nekoliko skalpova „malih”, i to u gostima, uz Dragovoljca još i Goricu i Istru i gdje bi mu bio kraj da u poljudskim derbijama nije gubio. Da je samo remizirao. Škrti, obični remi. A ne poraz. Za potpuno zadovoljstvo Hajduku fali pobjeda u derbiju.

Propustio je kod kuće uzeti Osijeku i Rijeci makar bod, protivnike bi skratio za dva i sebe stavio u još bolji položaj nego što ga danas uživa.

No, ne može odmah sve biti idealno. Skrećemo pozornost na probleme koji su očiti u redovima Hajdukove konkurencije. Iz kola u kolo. I to ovu sezonu stavlja u kontekst – posebne. Osobite. Optimistične.

Dinamova rasprodaja

Ako ste ga gledali protiv West Hama, onda je jasno da to nije moćni Dinamo koji je proljetos smlavio Tottenham.Previše su prodali igrača, da nabrojimo samo da su otišli nedavno Jakić, Majer, Gavranović, Kastrati, nećemo ni računati Gvardiola ili Stojanovića. Koliko god su bili moćni u Osijeku (oproštajna za Jakića) toliko su sad opet naglasili probleme. Da se sad igrao hrvatski derbi, imali bismo jasnu sliku, no Dinamo je „zgubired” iskoristio u pravi čas. Svejedno, Dinamo nije što je bio prošle sezone.

Bjelica i Osijek u padu

A nije ni ... Osijek - već se zbrajaju prosječno osvojeni bodovi Nenada Bjelice u prvoj i drugoj godini mandata, Bjelica kao da je Tomislav Ivić za kojeg se govorilo kako u prvoj sezoni iscijedi momčad kao limun ili naranču, a u drugoj ostane tek nekoliko kapi, nedovoljno za pravi ekstrakt sočnog napitka.

Zastala i Rijeka

Apsolvirana kroz remi kod Dragovoljca. Umjesto marša na prvo mjesto, ona zastala. I to mnogo govori.

Bodovi se prosipaju

Evo što su sve Hajdukovi konkurenti prosuli, ne ulazeći u ishode međusobnih okršaja:

1. kolo: Dinamo - Slaven Bel. 0:2

3. kolo: Osijek - Slaven Bel. 0:0

6. kolo: Istra - Osijek 2:0

8. kolo: Lokomotiva - Osijek 1:1

9. kolo: H. dragovoljac - Rijeka 2:2 
 

item - id = 1128359
related id = 0 -> 1135095
related id = 1 -> 1135092
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. listopad 2021 20:51