StoryEditor
Hajduksamo jedan remi

Hajduk je još bez pobjede kod Gorice: može li Tudor ostvariti ono što nisu Vulić, Oreščanin i Burić

29. lipnja 2020. - 21:22
Srđan Vrančić/Hanza media

Zoran Vulić, Siniša Oreščanin i Damir Burić nisu uspjeli, može li onda Igor Tudor napokon odvesti Hajduk do pobjede u Velikoj Gorici? Nevjerojatno, ali Hajduk je još bez pobjede u gostima kod Gorice. U četiri dvoboja ima tri poraza i remi. Porazan učinak. S druge strane, sve rezultate Gorice u toj fazi potpisao je jedan trener - Sergej Jakirović.

Jedini je poraz uspio izbjeći Vulić u studenom 2018. godine kada je završilo 1:1. Atiemwen je doveo domaćina u vodstvo, a Jairo izjednačio. Sve se to zbilo u prvih pola sata. Hajduk je cijelo drugo poluvrijeme igrao s igračem više nakon isključenja Čaglja, no ostalo je 1:1.

U travnju sljedeće godine Oreščanin je doživio težak poraz 3:0 kada je briljirao dvostruki strijelac Farouk Miya, a ništa bolje nije bilo ni ove sezone u dva pokušaja Damira Burića. Svi se još sjećaju tog tjedna na prijelazu iz listopada u studeni 2019. u kojem je Hajduk izgubio dvaput po 2:1, prvo u Kupu a onda i u prvenstvu. Tu se Buriću ozbiljno počela drmati pozicija trenera. Susrete su obilježili Kristijan Lovrić dvjema „bombama” iz daljine i Joey Suk koji je u oba navrata kasnim golovima potvrdio pobjede Gorice.

Jednostavno, Hajduku u Velikoj Gorici ne ide, a poduža lista izostanaka za sutrašnje gostovanje dodatno će mu otežati put do trijumfa. Mogu li se „bili” unatoč tome napokon osladiti pobjedom ili će se njihov negativan niz u Turopolju nastaviti?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. siječanj 2021 13:10