StoryEditor
Hajdukveliki problemi

Hajduk desetkovan na Lokomotivu: Posavec pod upitnikom, nema Nejašmića, a Bradarić bi mogao na stopersku poziciju

19. listopada 2019. - 23:40

Za razliku od dvoboja s Varaždinom prije dva tjedna u kojem je Damir Burić na raspolaganju imao sve najjače adute, danas protiv Lokomotive u Zagrebu to nije slučaj. Dosta je problema, ozljede su načele neke važne prvotimce i sada je na Hajdukovu treneru da pronađe adekvatne alternacije.

Krenimo od vratara. Josip Posavec je iščašio rame i došao pod znak pitanja za dvoboj u Kranjčevićevoj, ali je otputovao s momčadi u Zagreb. Iako se primarno očekivalo da bi ga mogao zamijeniti Marin Ljubić, on nije krenuo na put.

Navodno zbog priče oko produljenja njegova ugovora. Hoće li ili neće potpisati, ima li dogovora između njega i kluba ili nema... Kako sad stvari stoje, dvije strane nisu pronašle zajednički jezik. Ljubić je ostao u Splitu, pa će na vrata, ako Posavec to ne bude u stanju, stati Goran Blažević.

„Šiljo“ je iskusan, 33 su mu godine, no otkako se vratio u Poljud u rujnu prošle godine nastupio je samo šest puta. Posljednji put u studenom prošle godine u Splitu protiv Slaven Belupa (2:2). Danas će biti gotovo točno godinu dana (21.10. 2018.) od njegova prvog povratničkog nastupa za „bile“. Zanimljivo, bilo je to baš u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive. Ušao je u igru umjesto ozlijeđenog Posavca zadnjih 35 minuta kad je Hajduk već bio gubio 1:0 i do
kraja je primio gol za 2:0.

Vratarski problem je, dakle, bio jedan razlog za glavobolju Damira Burića, ali ne i jedini. Stoperi su drugi. Kako je Burić rekao na konferenciji za medije u petak, Ismajli i Simić su na reprezentativnim akcijama dobili udarce u leđa odnosno glavu, a nadareni Vušković je iscrpljen nakon što je za U19 reprezentaciju odigrao tri utakmice u sedam dana i pitanje je koliko bi mogao pripomoći ako bi uopće i dobio priliku nastupiti.

Ismajli je ostao u Splitu, a Simić otišao za Zagreb pa je za očekivati da će stisnuti zube i krenuti od prve minute. S njim bi u paru trebao zaigrati Oleksandr Svatok koji je, sjetimo se, baš sa Simićem odradio sasvim solidnih 90 minuta u slavlju nad Dinamom.

Ako Simić ne bude mogao, postoji opcija da se na stopera spusti Filip Bradarić, što bi onda pokrenulo i nove promjene u veznom redu.

Burić danas neće moći računati ni na Darka Nejašmića koji se s reprezentativne akcije također vratio ozlijeđen. To bi, uz sigurne Bradarića i Barryja, u veznoj liniji trebalo otvoriti prostor Stanku Juriću ili možda Anthonyju Kaliku. U rombu četvorice veznjaka Mijo Caktaš je naprijed, kao polušpic, a u vrhu napada očekujemo dvojac JJ – Jradi i Jairo.

U svakom slučaju, mogli bismo gledati Hajduk u nešto drukčijem ruhu. Ranjenog, prorijeđenog ozljedama. Unatoč tome, Burić ima dovoljno igrača da sastavi i više nego respektabilnu momčad kojoj cilj ostaje isti – uzeti tri boda i vratiti se na vrh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2021 09:26