StoryEditor
Hajdukkomentar

Gustafsson mora pobijediti: ne zazivamo stalne trenerske smjene, ali, izgubi li sutra, Hajduk bi mogao pasti na peto mjesto. Bilo bi to ružno

22. listopada 2021. - 08:16

Poraz u Šibeniku vratio je Hajduk korak unatrag, ali nije utjecao na status trenera „bijelih” Jensa Gustafssona. No, bit će zanimljivo vidjeti rasplet situacije dogodi li se isti scenarij i protiv tradicionalno neugodne Gorice sutra na Poljudu. Nastavi li se rasprodaja bodova u susretima protiv momčadi koje ne pripadaju samom vrhu ljestvice, a nakon što je iz tri ovosezonska derbija s direktnim konkurentima Hajduk uzeo tek bod, kako onda uopće očekivati toliko željenu borbu za trofeje.

Koliko god slavlje Lokomotive kod Rijeke u zaostaloj utakmici išlo na ruku Hajduku i svim ostalim aspirantima na vrh, situacija na ljestvici se time dodatno poprilično komplicira. Lokomotiva je došla na dva boda od Hajduka, a Gorica je već od ranije udaljena samo tri. 

Bježi se od prošlosezonskog četvrtog mjesta

Naime, ovog vikenda u slučaju da Hajduk ne slavi i pobjede Lokomotive, u novom ogledu s Rijekom, ali ovaj put na domaćem terenu i u redovnom kolu, splitski klub pao bi čak na peto mjesto. A u slučaju poraza splitskog sastava i šesta Gorica bi se bodovno izjednačila s „bijelima”.

Koliko god ne zazivamo stalne trenerske smjene, već povjerenje iza svog izbora, da se struci da vremena, pogotovo kada se momčad pojačavala ovog ljeta u hodu, to bi bilo posve u disbalansu s obzirom na ovosezonske ambicije. Izgledalo bi ružno. Bježi se od prošlosezonskog četvrtog mjesta koje više „ne igra”, ali u krivom smjeru. Na peto.

Premda je odigrana tek više-manje trećina prvenstva. Bez obzira na sve objektivne okolnosti. Da se Hajduk još traži zbog brojnih promjena u momčadi ovog ljeta, da je trenutno momčad opterećena serijom ozbiljnijih ozljeda, pa i time da Hajduk još uvijek u džepu ima susret manje, onaj zaostali derbi s Dinamom koji će se igrati tek na proljeće. Gustafssona u Splitu čeka velika Gorica.

item - id = 1137003
related id = 0 -> 1149068
related id = 1 -> 1149021
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2021 20:52