StoryEditor
Hajdukkomentar slavena alfirevića

Gostovanja Hajduka postaju sramotna, a navijači gube strpljenje s trenerom i igračima

31. listopada 2019. - 08:45

U 85. minuti konačni hladni tuš, 2:0 za Goricu i Hajduk je eliminiran iz kupa!

Zasluženo i sramotno za "bijele" u lavanda dresovima.

I odmah s tribina:

- Buriću odlazi, Buriću odlazi.... Igrajte pičkice, igrajte pičkice... - tresao se stadion u Velikoj Gorici.

Jer, nema opravdanja ispasti iz kupa od Gorice, makar je Gorica solidan prvoligaš, ali ne možeš reći da su li-la s Hajdukom.

Opće je uvjerenje da je ova Gorica slaba i ništa posebno, a Hajduk bi uvijek trebao biti Hajduk.

Koliko će ovaj poraz uzdrmati "bijele" tek ćemo vidjeti, u subotu se opet ovdje sastaju u prvenstvu i sad će to biti tri dana noćne more.

U 88. je Jurić stavio kozmetiku na rezultat i samo potaknuo da se još žešće viče "igrajte pi... ", već smo to napisali.

Postoji nezadovoljstvo među navijačima koje se generira na utakmicama Hajduka na gostovanjima. U Poljudu je Hajduk dobar da rekordno niže pobjede, ali na gostovanjima postoji neki neobjašnjiv grop i momčad je neprepoznatljiva. Igra ne poprima ni blizu dopadljive konture uigranosti.

Momčad se doima spora i neinvetivna: Gorica u obrani, a Hajdukova ofenziva jalova. Zalud posjed lopte. Tako je i prošlo prvo poluvrijeme.

U nastavku je Gorica ubacila adut s klupe Lovrića i on je zabio slobodnjak, opet je Posavec sukrivac za gol, takvog smo dojma. Kad si u gabuli umjesto da te golman spašava, on te još više kacava.

Utakmica kao utakmica ništa posebno, remi bi bio pravedniji, ali Hajduk se sve teže nosi s bremenom neuspjeha u gostima i sve teže kopačke izvlači s gostujućih travnjaka.

Čudno je to s gostovanjima koja postaju sramotna za "bijele", postavka je sve ista kao kad se igra u Poljudu, nema tu razlike i zašto je sad ovom Hajduku gostovanje takav tabu?

Sad je samo jedno pitanje, koliko će eliminacija iz kupa uzdrmati poziciju Damira Burića, sukladno tome i Marina Brbića, hoće li imati mir da brode u prvenstvu na drugoj poziciji ili ćemo sad u subotu opet u Gorici imati još jedan Rubikon Hajdukove sezone, neko opet iznova ili-ili?

Glasni su zagovornici koji nisu prežalili odlazak, smjenu Siniše Oreščanina, pa neka je sramotno ispao od Maltežana, a Damir Burić igrama na gostovanjima dolijeva ulje na hajdučku vatru novih previranja.

Adio kupe, laku ti noć, posljednji je osvojen davne 2013. godine.

Izdvojeno

07. kolovoz 2020 01:10