StoryEditor
Hajdukkapetan bijelih

Enigma Mijo Caktaš: na terenu je u lošoj ‘zoni’, valja ‘kresati’ ugovor...

13. studenog 2020. - 09:37
Damir Krajač/Cropix

Mijo Caktaš, kapetan Hajduka, nije igrao protiv Osijeka zbog tri žuta kartona, prethodno je protiv Istre - što je bila posljednja utakmica pod palicom Harija Vukasa - promašio najstrožu kaznu kod stanja 0:0 pri kraju susreta e da bi onda u samom finišu zaradio žuti karton što mu je bila treća javna opomena, isključujuća protiv Osijeka.

Kapetan je s Istrom baš izveo harakiri. Duga pauza za Miju, preskočio je Osijek, idući susret je tek u subotu 21. studenoga u Koprivnici protiv Slaven Belupa.

Nemoć u igri

Caktaš je u posljednje vrijeme djelovao nemoćno kao i cijela momčad što je i dovelo do rezultatskog pada i smjene trenera Vukasa, a odabirom novog predsjednika Jakobušića u hipu se potom promijenila i cijela stručna vrhuška, otišli su Stanić, Kepčija...

Sada, tijekom pauze ili u najskorije vrijeme, novim ljudima na vrhu Hajduka, Jakobušiću i Primorcu prvi zadatak ili prepreka jest: kako sistematizirati kapetana!?

Na predsjedniku i treneru je da što prije skinu s dnevnog reda nedoumice što su vezane za Caktaša. On je važan igrač, osovina, golgetera koji je s početkom sezone bio svijetla točka, ali se onda i on pomalo (u)gasio.

Primorac ima zadatak da ga oživi na terenu, pronađe mu mjesto koje nije daleko od gola (gdje je Mijo najopasniji), a na Jakobušiću da riješi enigmu Caktaševa ugovora.

Zadnja sezona ugovora

Jasno je: Caktaš je najskuplji igrač, u posljednjoj sezoni kontrakta. Hajduk bi mu ponudio novi ugovor, ali s manjim iznosom nego dosad kad ima, kako se smatra, cca pola milijuna eura godišnje.

Hoće li Caktaš pristati na smanjena primanja?

Ako ne, u klubu ga ne bi čekali...

Naravno, postoji i umijeće pregovora, neće se sve lomiti preko noći i preko koljena, možda bi predsjednik pričekao i na odabir dopredsjednika i sportskog direktora za pregovore, ali Caktaš mu je svakako prvi zadatak što ga treba staviti ad acta.

Da se zna na čemu smo. Možda je i prodaja Caktaša u siječnju rješenje, ali i to je onda – odluka. Koja se nestrpljivo čeka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. studeni 2020 13:50