StoryEditor
HajdukSastanak u Manchesteru

Dopredsjednik Hajduka u posjetu Cityju: razgovaralo se o kampu, a suradnja klubova trebala bi se nastaviti na više polja

Piše PSD
14. rujna 2019. - 15:43

Dopredsjednik Uprave HNK Hajduk Lukša Jakobušić sastao se u Manchesteru s Dannyjem Wilsonon, direktorom (Operations Director) Manchester Cityja. Bio je dopredsjednik Jakobušić gost u velebnom Etihad kampu (Etihad Campus) izgrađenom 2015. godine - javlja Hajduk.hr.

Vrijednost ulaganja u ovaj suvremeni kamp Manchester Cityja je 200 milijuna funti, a sastoji se između ostalog od 16,5 terena. Jedan je dvoranski (potpuno zatvoreni) travnjak, tri su umjetna, 12 je terena s prirodnom travom dok je još jedna polovica namijenjena isključivo za treninge vratara.

Poznato je da je u četverogodišnjem Planu i programu rada predsjednika Uprave HNK Hajduk Marina Brbića jedan od ciljeva Kluba i gradnja modernog nogometnog kampa s mini stadionom, terenima i pratećim objektima. U toj su prigodi prije nešto malo više od dva tjedna predsjednik Brbić i dopredsjednik Jakobušić posjetili također nedavno izgrađeni kamp Nogometnog saveza Slovenije (NZS). 

Kao nastavak priprema za gradnju Hajdukovog kampa, dopredsjednik Jakobušić protekla je dva dana u Manchesteru s kolegom Wilsonon, inače direktorom svih “operacija” unutar Manchester Cityja (prodaja, marketing, investicije, održavanje, događanja, koncerti, korisnička podrška, navijači, sigurnost…) razgovarao upravo o načinu izgradnje, funkcionalnosti i operativnosti Etihad Campusa.

Uz razgovor oko kampa, dogovoreno je između ostaloga i da bi šira delegacija Hajduka (djelatnici zaduženi za organizaciju utakmice, održavanje, investicije, sportski segment Kluba…) došla u radni posjet Manchester Cityju još tijekom aktualne kalendarske godine, u okviru čega bi i uživo svjedočili organizaciji jedne utakmice (Matchday). Upoznali bi se i s funkcioniranjem Cityjeve Akademije, kao i ostalim pratećim infrastrukturnim projektima aktualnih engleskih prvaka.

Suradnja Manchester Cityja i Hajduka bi se nakon sastanka dopredsjednika Jakobušića i direktora Wilsona trebala nastaviti na više polja, a predstavnici kluba s Etihada su u ovoj prigodi pozvani i na uzvratni posjet Poljudu.

#HAJDUK#MANCHESTER CITY#LUKŠA JAKOBUŠIĆ

Izdvojeno

06. srpanj 2020 17:49