StoryEditorOCM
Hajdukobjavljeni detalji

Engleski mediji otkrili kakav plan Manchester City ima za Vuškovića: ‘Ne kupuju ga za prvu momčad‘

Piše SPORT SD
21. ožujka 2023. - 09:29

Novinar uglednog The Athletica, David Ornstein, jučer je objavio ekskluzivnu vijest da je Manchester City poslao ponudu od 10 milijuna eura fiksne odštete i dva milijuna eura potencijalnih bonusa za Luku Vuškovića. Prema istom izvoru, Hajduk ponudu još uvijek nije ni prihvatio ni odbio.

Daily Mail je u međuvremenu objavio detalje Cityjeva plana za mladog talenta Bijelih. Naime, ‘građanima‘ nije u planu odmah priključiti Vuškovića prvoj momčadi, već bi prvo nekoliko godina trebao trenira u Cityjevoj akademiji i postupno zaigrati za neki od klubova u vlasništvu njihove grupacije.

Taj plan dosta podsjeća na priču koju je prošao Ante Palaversa, koji je u siječnju 2019. kao 18-godišnjak iz Hajduka prešao u City u transferu teškom 6.3 milijuna eura. Četiri godine poslije, Palaversa iza sebe ima tri posudbe (Oostende, Getafe i Kotrijk) i transfer za nepoznat iznos u francuski Troyes.

Ipak, treba naglasiti da se o Palaversi nije pričalo baš na ovakav način kakav se u europskim krugovima priča o Vuškovića, a treba naglasiti i to da je mladom stoperu agent odnedavno postao Pini Zahavi, jedan od najmoćnijih ljudi na svijetu u svojoj branši.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2023 16:12