StoryEditor
Hajduksve je na njemu

Ferro bi trebao ostati, Portugalci smatraju da je imao vrlo dobru sezonu u Hajduku

19. svibnja 2022. - 22:05

U Portugalu pišu kako Hajduk želi zadržati Francisca Ferra, ali da se on još razmišlja, premišlja, čeka možda i nove opcije... Tako navodi ugledni Record.

U svakom slučaju nastupi Ferra za Hajduk nisu prošli nezapaženo u njegovoj domovini i smatra se kako je Ferro u Hajduku, nekoć mladi reprezentativac Portugala odigrao vrlo dobru sezonu. U Portugalu mu zbrajaju i ofenzivni učinak, zabio je gol, upisao i asistencije...

No, za stopera je bolje gledati kako je odigrao ono osnovno, kako je u obrani odigrao, a i s tog aspekta može mu se dati povoljna ocjena, premda bismo mi, iskreno rečeno, voljeli da je brži... To je uvijek ona ista priča, stoper mora bit britak i brz i pravodoban, a po cijeloj Europi takvih stopera manjka i svjedočimo raznim stoperskim pogreškama. Takav je život stopera. 

No, nije Ferro loš. Dapače.

Eduard Abazi, naša produžena ruku u Portugalu nam kaže:

- Kako god se pisalo sada činjenica je da Benfica sa novim trenerom okreće novu stranicu i da se moraju posložit što i kako sa svim tim igračima. Došao je Nijemac Roger Schmidt koji je dosad vodio PSV Eindhoven i sad se on treba usuglasiti s Rui Costom, sportskim direktorom. Kako će to ići, vidjet ćemo. Što se tiče Ferra kad je odlazio u Hajduk rečeno je da Hajduk ima pravo da ga automatski zadrži na posudbi i iduće godine, ako bude plasiran do trećeg mjesta. Koliko vidim Hajduk je drugi i ako bude želio može ga zadržati. Premda znate kako to ide u nogometu, sve je podložno promjenama... Ja mislim da bi ga Hajduk mogao zadržati još godinu dana. Sve će se znati za sedam ili deset dana, nakon finala kupa protiv Rijeke. To je jedino logično. Ovdje se smatra da je Ferro imao vrlo dobru sezonu – kaže nam Abazi.

Ferro bi možda mogao iz Hajduka na neku drugu destinaciju po Portugalu, možda u Bragu, ali Abazi nam kaže:

- Koliko znam srodio se u Hajduku i sa suigračima, da mu je lijepo, paše mu i društvo i atmosfera i ja ga i dalje vidim u Hajduku i iduće sezone. Tako se gradi momčad. Ne mijenjaj previše...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. kolovoz 2022 02:01