StoryEditor
Hajdukriječ trenera

Burić nije nezadovoljan bodom, otkrio je što je rekao igračima na poluvremenu: Od tog trenutka imali smo posjed i dominaciju i to je rezultiralo golom

15. rujna 2019. - 23:40

Damir Burić, trener Hajduka na kraju nije nezadovoljan bodom, makar je to bila utakmica u kojoj je želio i mkogao dobiti više:

- Interesantan derbi, prvo poluvrijeme pripalo je Rijeci, ali drugo potpuno nama, mijenjali smo neke stvari, težili smo pas igri i kombinaciji, ali falio nam je završni pas. Međutim, gol smo dali sasvim zasluženo. Idemo kući neke stvari analizirat - kaže trener.

Naš je dojam da Hajduk nikad nije bio bliže pobjedi?

- Ja sam njima rekao da nemamo doma ovakav teren (ovako dobar, op. a.), pa da se možemo optimalno pripremit. Teren suh, pa mokar, natopljen (ravan, lopta je bježala, op. a.). Mi se moramo šta prije naviknit na promjenu uvjeta, na primjer na poluvremenu sam im rekao nema više pasova u dubinu, nego pas u noge! Od tog trenutka imali smo posjed i dominaciju i to je rezultiralo golom.

Zabio je Tonio Teklić, prije šest dana je napunio dvadeset godina:

- Veseli nas, sve je selekcije prošao s nama, nije čudo da je on da', on i jest takav igrač, da zabije.

Opasniji ste bili s njim i Delićem, nego Jakolišem?

- Radio je Jakoliš, imao je situaciju u šesnaestercu, je li bio kontakt, jakoliš se kune da je i da je bio jedanaesterac... Imao je želju, volju. Imamo sad opcija i kad se vrate Eduok, Caktaš...

Ukupno, jeste li zadovoljni?

- Bilo je situacija koje moraš bolje odigrat, puno jednostavnih grešaka smo radili. A rekao bih i to da je Franko dao fantastičan gol, centaršut iz dubine i šut glavom s ruba kaznenog prostora, sjajan gol, ali mi te situacije naprosto moramo branit!

A vaš povratnik Filip Bradarić?

- Filip je odigrao jako kvalitetnu, koncentiranu utakmicu, nije mogao optimalno trenirat, a puno je dao. Bit će još značajniji.

Zašto ste baš njega vadili u zadnjoj minuti?

- Jer je malo fizički pao. Najradije bih da je odigrao do kraja - potvrdio je Burić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. rujan 2020 12:53