StoryEditor
Hajdukdva dana do derbija

Burić najavio Rijeku, ali nije otkrio tko će braniti na Rujevici: Nadam se da ostajemo prvi u nedjelju, bit će svega, gdje god dođemo atmosfera je naelektrizirana

Piše Slaven Alfirević
13. rujna 2019. - 14:52

Hoće li Hajduk biti prvi na tablici i u nedjelju navečer oko 21 sat, pitalo se trenera Hajduka:

- Nadamo se! - odgovorio je.

Vrlo sugestivno što se tiče ambicija "bijelih", tako je zaključena pressica Hajduka u petak u podne.

Damir Burić, dva dana prije utakmice na pressici, to je novi mot u Hajduku, pa se nešto više oko sastava "bijelih" za susret u nedjelju ne može odmah saznati. A i trener je poslovično zatvoren, koliko god nam priča, malo toga otkriva. Ostaju dvojbe kako sastaviti vezni red bez kažnjenih Mije Caktaša i Bassela Jradija, premda je jasno da je u kadru Filip Bradarić, a i Stanko Jurić se dobro oporavlja.

Pričalo se o tome kako je Rijeka napaljena, a Armada se mobilizira uz izreku "mrski neprijatelj" spram Hajduka.

- Sve to može biti, ali doza respekta sigurno postoji, jer Hajduk je uvijek Hajduk, moramo biti iskreni. Di god mi dođemo punimo stadione, di mi dođemo naelektrizirana je atmosfera. Bit će svega... Ali, za svaku situaciju spremamo rješenje.

U Rijeku je stigao Andrijašević, vidite li dvoboj protiv Bradarića kao dvoboj koji rješava jadranski derbi?

- Franko je otišao tamo gdje je pokazivao najviše i ostvario najveće uspjehe, a Filip je došao tamo gdje najviše voli. Radit će emocije, a emocije su... znate kako je torekao naš Bukle, Ivica Hlevnjak, emocije su... puno lipa stvar.

Rekao je Bukle malo drugačije, emocije su, pardon, zajebana stvar?

- E dobro, ja volim reć lipa stvar. Bukle je pogodija sto posto!

Derbi pun emocija, znači. Zadnji na Rujevici bio je remi, ali se onda pobijedilo Rijeku u Poljudu sa 4:0 i razmontiralo se Riječane za svu tradiciju koja se prije godinama taložila?

- Je, ali je tada Rijeka malo čuvala sastav, čuvala se za finale kupa što će ga kasnije osvojiti. U svakom slučaju Bišćan dobro defanzivu gradi, imaju i udare u napadu, čvrsti su, pogledajte kako su Aberdeen riješili, "chapeau", kapa im dolje, a s Gentom su bili knap kad su ispali. To što govore da neće igrati Kvržić, Čolak, Šimić, po mojim informacijama svi im oni treniraju – Burić otkriva da kontrolira redovito i što se na Rujevici radi.

Burićevi skauti dobro su snimili Rijeku, pun je informacija koje pak ne dijeli šakom i kapom. Čuva ih za sastanke s igračima. Bradarić bi trebao zauzeti svoje mjesto u momčadi jer je pojačanje i kao igrač i kao osoba, čovjek koji je donio i iskustvo i emocije, a moguć je nastup i Bulosa, s njim se, kaže Burić, dobilo dimenziju koju prije nisu imali, visokog napadača i moguće je da zaigra.

Na golu hvalospjevi i za Posavca i Ljubića, a ni za milimetar Burić nije htio otkriti tko je u prednosti da stane na branku.

Jedno je sigurno: nada da će nakon Rujevice Hajduk i dalje biti lider, to jasno pokazuje s kakvim željama Splićani idu prema srcu Kvarnera.

Igra se u nedjelju s početkom u 19 sati.

 

 

#HAJDUK#DAMIR BURIĆ#HNK RIJEKA

Izdvojeno

05. srpanj 2020 00:52