StoryEditor
Domaći nogometuoči malte

Zlatko Dalić: Razmišljamo da u utakmicu krenemo s nekoliko svježih igrača, koji nisu još igrali; Badelj: Moramo biti ekipa 90 minuta

Piše mladen bariša
29. ožujka 2021. - 20:24
Drago Sopta/HNS

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, prije ogleda s Maltom, donio je važnu odluku: Luka Modrić utakmicu započinje – s klupe! Intencija je posve jasna, stožer želi odmoriti 35-godišnjeg kapetana. Razvidno situaciji, Modrić će ući u igru jedino u slučaju krajnje nužde, odnosno nezadovoljavajućeg rezultata.

- Nadam se kako neće biti potrebe da Luka ulazi u igru. No, još ću porazgovarati s njim prije utakmice. Već u subotu čekaju ga obveze s Realom u španjolskom prvenstvu. Naravno, nama je najbitnija utakmica s Maltom i bude li potrebno sigurno ćemo ga koristiti – ustvrdio je Dalić.

Zbog ozljede gležnja Andrej Kramarić nije u konkurenciji za susret s Maltom, a moguće je da stručni stožer, uz Modrića, odmori još neke senatore...

- Razmišljamo da utakmicu krenemo s nekoliko svježih igrača, koji nisu još igrali ili su imali manju minutažu. Tako bismo odmorili i Perišića i Brozovića. Izvjesno je da ćemo osvježiti bokove. Juranović i Melnjak će početi utakmicu. Kramarića smo poslali doma na liječenje, a za formaciju 4-2-3-1 preostao nam je praktički samo jedan klasični napadač – Ante Budimir. Moramo još vidjeti za stoperski tandem, u kakvom su stanju Lovren, Vida, Uremović i Ćaleta-Car, pa među njima pronaći najbolje rješenje. Tko god bude igrao morati će dati maksimum jer nismo puni samopouzdanja i sigurnosti.

Malta je upravo u aktualnim kvalifikacijama postigla rekord – tri gola u dvije utakmice, i to protiv Rusije (1:3) i Slovačke (2:2).

- Imali su 2:0 u Trnavi. Slovaci ih očigledno nisu ozbiljno shvatili. Nama se to ne bi smjelo dogoditi. Objektivno, Malta nam može parirati jedino borbenošću i zalaganjem. Na nama je da odigramo tečnije i protočnije kako bismo bez stresa i nervoze utakmicu priveli kraju – zaključio je Dalić.

Na konferenciji je od igrača bio Milan Badelj koji smatra da Vatreni protiv Malte moraju na terenu pokazati zajedništvo.

"Očekujemo tip utakmice u kojem će se od nas tražiti da budemo pravi i da inzistiramo na načinu na koji mislimo da je pravi, da se probije bunker. Kretanje u prazan prostor, traženje dubine koju će oni minimalizirati. To su smjernice koje moramo pratiti", najavio je utakmicu Badelj.

"Moramo pronaći tu kompaktnost i zajedništvo na terenu, moramo biti ekipa 90 minuta, bitno je da budemo ekipa u svakom trenutku utakmice", kazao je Badelj dodavši da hrvatsku reprezentaciju očekuje tvrda utakmica.

"U principu kada se ekipe zatvore, to onda nisu neki spektakli, to su tvrde utakmice u kojima je jako bitno postići taj prvi pogodak. Poželjno je da dođe što prije. Reprezentacije koje su se naviknule godinama braniti, one ne ulaze u paniku i probleme ni kada ne gube 1-0 ili 2-0", rekao je Badelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2021 05:06