StoryEditorOCM
Domaći nogometpotvrda kvalitete

Veliko priznanje za talentiranog napadača s Jadra: Ninu Majdovu nagrada za najperspektivnijeg sportaša grada Solina

Piše Sport SD
16. veljače 2023. - 19:22

Mladi 18-godišnji napadač NK Solin, Nino Majdov zaslužio je naći se među laureatima godišnje nagrade Grada Solina, u kategoriji za najperspektivnijeg sportaša u 2022. godini.

Ovo je još jedno priznanje za talentiranog napadača NK Solin kojem je prošla godina donijela veliki iskorak u karijeri: iako još uvijek stažom junior, Majdov se probio do seniorske momčadi NK Solin te je u konkurenciji Prve NL zabilježio prve nastupe te prvi gol na seniorskoj sceni. Također, Majdov je zaslužio i poziv u juniorsku reprezentaciju Hrvatske.

Sve to svjedoči o potencijalu mladog nogometaša ali i kvalitetnom radu Omladinske škole NK Solin u kojoj je Majdov označen kao igrač koji predstavlja vrijednost za budućnost te je s njim potpisan i stipendijski ugovor.  

U zimskim pripremama Majdov je participirao u seniorskoj momčadi koju vodi trener Toni Golem (igrao je sve pripremne utakmice), ali sigurno je da će ukoliko bude potrebno biti na dispoziciji juniorskoj momčadi jer je cilj NK Solin osigurati Prvu HNL i u konkurenciji juniora. Time bi NK Solin bio jedini klub u Dalmaciji, uz Hajduk, da igra nacionalne lige u sve tri mlađe kategorije, u pionirima, kadetima i juniorima.      

Juniori NK Solin vodeći su u poretku lige Središta Split.

Zadnjih godina Omladinska škola NK Solin napravila je puno na kvaliteti rada i promociji vlastitih mladih igrača. Sve više njih privlače interes drugih klubova iz Hrvatske ali i europskih klubova, baš poput Nina Majdova kojeg su već dobro zapazili skauti.

NK Solin se dokazuje kao klub koji zna razvijati mlade igrače, a koji potom lako pronalaze angažmane u HNL-u ali i inozemnim klubovima.

Posthumno nagrađen Ivica Bubić Bubi

Posthumno priznanje grada Solina za uspjehe u sportu pripalo je legendarnom nogometašu Solina Ivici Bubiću Bubiju, kojemu pripada posebno mjesto u srcima navijača Modrih s Jadra.

Godišnje priznanje za perspektivnog sportaša dobio je i Niko Cvitanović (2010. godište), mlađi pionir NK Solin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2023 23:52