StoryEditor
Domaći nogometruski rulet

Šuker: Nije bilo lako ovo proživljavati

Piše F.V.
8. srpnja 2018. - 02:14

Predsjednik HNS-a Davor Šuker pred medijima se u mixed zoni pojavio s loptom, za koju je rekao da ju je sačuvao za sebe.

- Nije bilo lako ovo proživljavati. Moraš nositi odijelo, kravatu, biti u protokolu. Volio bih i ja biti u bermudama, biti s prijateljima da naručimo pizzu i popijemo pivo, pogledamo utakmicu. Vjerujem ovoj momčadi, vjerujem izborniku. Već se nešto dogodilo kao 98.' godine - rekao je Šuker.

- Imamo Englesku, još dvije utakmice. Vidim u očima igrača kada uđem u hotel, na trening, u blagovaonicu da su dobro pripremljeni. Ovo je SP gdje su otišli favoriti. Nisu otišli iz Rusije zato što su to htjeli, nego zato što nisu dovoljno truda uložili u pripremama. Vjerujem da možemo ići dalje, ali idemo ponizno korak po korak.

- Vidjeli ste da je Japan vodio 2:0 protiv Belgije, a Belgija koja već bila vani je to okrenula pa poslije izbacila jedan Brazil. Mnogo je senzacija, ali dobro je za nas što su ispali mnogi favoriti. A mi igramo dobar nogomet – naglasio je Šuker.

Još jednom se osvrnuo na utakmicu.

- Svima sam rekao da prolazimo još i prije penala, da svi budu mirni oko nas. Ovo je zaista bio ruski rulet. Nisam vjerovao da će Rusi zabiti za 2:2. Mislio sam da ćemo izdržati i proći. Nije bilo lako, ovdje su bili nadljuski uvjeti. Jučer je bila kiša, poplava, danas sparno.

Jedan slovenski kolega ga je potom na slovenskom jeziku pitao je li ova generacija bolja od njegove koja je osvojila broncu na SP 1998. godine.

- Nisam razumio pitanje – našalio se Šuker.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. rujan 2020 08:30