StoryEditorOCM
Domaći nogometvelika završnica

Olmissum u vatrenoj atmosferi svoje dvorane poveo u finalnoj seriji protiv Futsal Dinama

Piše David Kapetanović
19. svibnja 2023. - 22:18

Olmissum je u vatrenoj atmosferi i na krilima navijača preokretom pobijedio Dinamo 2:1 u prvoj utakmici finala HMNL-a. Omišani su cijelu utakmicu bili daleko bolja momčad, no unatoč tome gosti su poveli u 18. minuti preko Perića.

To je samo razljutilo domaćine koji su nakon toga igrali još bolje i ofenzivnije, a do zasluženog preokreta su došli u drugom poluvremenu. Zabili su Kustura u 27. i Jurlina u 33. minuti. Utakmicu je obilježila neumorna i gromoglasna podrška s tribina Ribnjaka od prve do zadnje minute.

Obje momčadi su silovito počele utakmicu, vodila se žestoka borba za svaku loptu, a Olmissum se u od početka nametnuo kao bolja momčad.

Domaćini nisu prestajali napadati, svjesni su bili važnosti pobjede na domaćem terenu, ali je vratar Dinama Piplica bio prvo ime svoje momčadi. No kako to često biva u sportu, momčad koja se većinom branila je prva zatresla mrežu. U 18. minuti za vodstvo gostiju precizan je bio Perić.

Nije to obeshrabrilo ni igrače ni navijače domaće momčadi. Olmissum je nastavio dominirati te su već u idućih par minuta čak dvaput zatresli gredu, a glasnim i neumornim navijanjem su svaku akciju popratili vjerni navijači, no na gol su trebali pričekati još malo.

Olmissum je nastavio silovito napadati i u nastavku, nisu gostima dali ni sekunde predaha.

A onda su napokon dočekali svoj trenutak. Kustura je oduzeo loptu, sam se sjurio prema protivničkom golu i silovito zabio pored nemoćnog Piplice.

Ubrzo nakon nastao je pravi kaos, dinamovci su smatrali da su oštećeni pri golu, pa je došlo i do naguravanja nakon kojeg je i nekoliko igrača ostalo na parketu, utakmica je pauzirana na desetak minuta, a sudac je imao pune ruke posla, "letjeli" su kartoni na sve strane.

Olmissuma ni to nije smelo, nastavili su neumorno napadati, a do potpunog preokreta, i za erupciju oduševljenja na tribinama, doveo ih je Jurlina devet minuta prije kraja odličnim golom iz uskog kuta.

Domaćini su se nakon drugog gola ipak malo smirili, mirno su kontrolirali utakmicu, nisu gostima dali da dođu do prilike za gol i došli do prve pobjede u velikom finalu.

Dvije momčadi će se sastati na istom mjestu u ponedjeljak u 19. sati, dok će se treća i moguća četvrta utakmica će se igrati u Draženovom domu u Zagrebu, a potencijalna peta opet u Omišu.

Ribnjak je ‘gorio‘

Praznik je sporta u Omišu. Olmissum, gradski dragulj igra veliko finale za prvaka države protiv Dinama. Navijači su do zadnjeg mjesta ispunili Sportsku dvoranu Ribnjak.

I više nego do zadnjeg mjesta, naime, kružile su glasine kako policija nije sve navijače s kartom pustila na tribine, a oni su onda bili smješteni s nama, među kamerama i novinarima, na suprotnoj strani dvorane.

Bilo kako bilo, Ribnjak je "gorio", atmosfera je bila uistinu užarena, navijači su neumorno pjevali i bodrili svoju momčad od prve do zadnje minute bez obzira na rezultat, bili su "šesti igrač" momčadi. Osjetili su to i igrači na terenu, igrali su posebno požrtvovno, bacali se na svaku loptu.

U samom kutu dvorane nalazila se i jedna manja skupina gostujućih navijača, tek nekih desetak, uglavnom nisu glasno navijali i pjevali, a treba u naglasiti da je na tribinama sve prošlo u najboljem redu, bez većih incidenata.

image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 20:06