StoryEditor

Ohrabrujuće izjave struke bude dodatne emocije: nije nemoguće da se navijači nađu na tribinama već na derbiju između Hajduka i Rijeke

31. svibnja 2020. - 16:06
Lijepe se srca s imenima po istiočnoj poljudskoj tribiniRobert Matić/Hajduk.hr

Hajduk – Rijeka s gledateljima?! U nedjelju 19. srpnja s početkom u 21.05 sati mogla bi bit odlučujuća utakmica za titulu viceprvaka i sva je prilika da će se tada u Poljudu igrati - s publikom!

Neće bit na istočnim tribinama samo srca s imenima pretplatnika, nego će se i gledatelji vratiti na svoja mjesta! Nadu je dao Krunoslav Capak, član Civilnog stožera u doba pošasti zaraze, alfa i omega određivanja mjera glede organizacije javnih okupljanja, pa tako i utakmica. Nogomet je taj koji forsira povratak, a sad je stavljen iza zatvorenih vrata. Međutim, svjedoci smo da s puštanjem publike u gledalište kombiniraju mnogi, Mađari, Česi, Poljaci, Srbi, Crnogorci... Čak i Rusi.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izjavio je da o tome i kod nas razmišljaju:

- Vratit ćemo publiku na nogometna igrališta prije kraja prvenstva! Ako se situacija s koronavirusom i dalje bude ovako povoljno razvijala. Dopustili smo nastavak natjecanja na otvorenom, sad i u zatvorenom. Nećemo žuriti, ali i povratak publike je u planu. Moramo organizirati puštanje gledatelja jednog po jednog na tribine i kontrolirati ih pri ulasku. Ta tema brzo dolazi na dnevni red – rekao je Capak.

Smatra se da bi odluka o povratku publike mogla uslijediti već sredinom lipnja, koliko bi pak publike dopustili i kako bi sjedili, o tom potom. Činjenica je da nas u srpnju tek čekaju veliki derbiji, za splitsku publiku najznačajniji Hajduk – Rijeka, ali zanimljivo je i gostovanje kod Dinama u Maksimiru 12. srpnja, da naš najveći derbi bude s publikom i uz podršku - gostujućih navijača! Rusija je objavila povratak publike, a kod njih situacija nimalo nije bezazlena, na što se Capak također osvrnuo:

- U Rusiji je epidemiološka situacija vrlo loša, ali najave se bolji dani kako bi podigli optimizam i skrenuli pozornost na dobre vijesti. Vjerujem da će se gledatelji kod nas vratiti prije nego u Rusiji – kad to kaže odmjereni Capak, to sigurno nije optimizam bez pokrića.

A mi pogledom na kalendar natjecanja odmah vidimo kako bi se usred ljeta u Poljudu Hajduk i Rijeka sastali - uz publiku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

14. rujan 2020 16:02