StoryEditor
Domaći nogometneprilike na rujevici

Nevrijeme otežava Hrvatskoj u utakmici odluke: pogledajte vremenske uvjete u Rijeci od ranog jutra

Piše SN
16. studenog 2019. - 11:54
trening_hrvatska4-151119

Meteorološke prognoze zabrinule su dobar dio navijača hrvatske nogometne reprezentacije i to ne samo one koji su se domogli ulaznica za ključnu utakmicu hrvatske reprezentacije na Rujevici protiv Slovačke.

Naime, kiša je najavljena u Rijeci cijeli dan i počela je padati od ranog jutra, ali na Rujevici utakmica nikad nije otkazana i prekinuta, pa vlada uvjerenje da tako ipak neće biti biti ovoga puta.

Kako bilo, kiša bi mogla bez sumnje otežati igru kako Vatrenima, tako i Slovacima, ali i najavljeno jugo.

Kakvi vremenski uvjeti vladaju u Rijeci od ranoga jutra pogledajte u našem videu, a do daljnjem razvoju događaja bitnih za utakmicu odluke izvještavat ćemo vas tijekom dana.

Valja reći i kako je policija je od zore pripravnosti kako bi sve tijekom dana prošlo bez ikakvih problema

Može li se protiv Slovaka večeras na Rujevici ponoviti “slučaj Kosovo” s početka rujna 2017., kad je utakmica prekinuta nakon 22 minute zbog poplavljenog terena u Maksimiru i nastavljena od 23. minute dan kasnije? Podsjećamo, te jeseni, u listopadu, zbog mogućih oborina kvalifikacijsko nadmetanje s Finskom je premješteno iz Osijeka baš u Rijeku “jer je tamo teren s najboljom drenažom”.

Dakle, ako pada kiša, najbolji izbor je Rujevica, a zlu ne trebalo, spomenimo da je procedura takva da sat i pol prije utakmice suci, Uefin delegat i kapetani momčadi izlaze na teren provjeriti kakav je travnjak i odskače li lopta na centru i u kaznenim prostorima. Glavni sudac ispusti loptu s visine svojih prsa i ona mu mora odskočiti barem do pasa (otprilike metar visine). Dakako, ako se kiša nastavi, procedura se ponavlja i pred zakazani neposredni početak utakmice, dakle ostatak momčadi uopće ne izlazi na teren, delegat obavještava središnjicu u Nyonu i Uefa odlučuje o novom terminu.

Poželjno je da novi termin bude unutar 24 sata, pa je tako dvoboj Hrvatske i Kosova nastavljen u nedjelju u 14.30, iako je “vatrene” već u utorak čekalo gostovanje u Turskoj. Ovaj put Hrvatska više nema kvalifikacijsku utakmicu, nego se u utorak prijateljski nadmeće s Gruzijom, no kvalifikacije igraSlovačka, koja je u utorak u 20.45 domaćin Azerbajdžanu. Pretpostavljamo da bi zbog nedostatka termina i kakve-takve regularnosti natjecanja Uefa inzistirala da se utakmica igra (ili nastavi, u slučaju prekida) u nedjelju u ranom popodnevnom terminu, dakako, opet ovisno o vremenskim uvjetima koji bi se procjenjivali od tog jutra...

Dodajmo da se u slučaju prekida utakmica nastavlja u postavama koje su do tog trenutka bile na terenu.

 

Izdvojeno

12. srpanj 2020 20:37