StoryEditor
Domaći nogometdrugačije ideje

Nekadašnja klupska legenda predlaže hrvatskog stručnjaka za menadžera: On nam je potreban jer zna 'sakriti' sve slabosti naših igrača

Piše R.R.
3. svibnja 2019. - 18:54
2017-08-13T160408Z_267731026_RC15540901E0_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-MUN-WHU.JPG

Nekadašnji junak Parkheada Danas Marc Rieper vjeruje da bi za njegov nekadašnji klub Celtic najbolji potez narednog prijelaznog roka bio angažiranje nekadašnjeg hrvatskog izbornika i menadžera Wet Hama Slavena Bilića. Jedna od ključnih rečenica koja je osvojila Riepera je Bilićeva izjava iz 2010. godine kada je kazao da bi "pješke otišao do Glasgowa, kada bi dobio poziv Celtica".

- Pričao sam sa Slavenom nekoliko puta, baš o Celticu. Oboje gajimo ista razmišljanja, za nas je to veliki klub koji zaslužuje puno bolje mjesto u Europi. Po mom mišljenju Slaven je menadžer koji može voditi bilo koji klub u Europi, dokazao se u klubovima i reprezentaciji. Mislim da su u West Hamu tek sada postali svjesni koliko su pogriješili s njegovom smjenom – ispričao je Rieper.

Inače Rieper je igrao u stoperskom paru sa Slavenom Bilićem u West Hamu, dobro se poznaju. Dapače Danac tvrdi da je dobro pratio i njegov trenerski/menadžerski rad za koji je uvjeren da je izuzetno kvalitetan. I baš ono što je Celticu sada potrebno.

- Slaven zna s igračima, bio je pravi kapetan, lider. Takav je kao i trener, ne nameće autoritet na silu već stalno razgovara, traži reakciju igrača. Osim toga njegova je velika prednost što govori dosta stranih jezika, nema problema s komunikacijom – istakao je Rieper.

Celtic će ponovno uzeti titulu i vrijeme je za ozbiljniji rezultat u Europi. No za to im je potreban menadžer koji ima nove ideje, svježe.

- Igrao sam u Celticu u znam koliko je sa Škotima teško. Imaš na raspolaganju igrače kakvi jesu, ne kažem da su loši, ali ne može se igrati u Europi s igračima, a barem ih je tri-četiri takva za koje znaš da su slaba točka. Zbog toga je potreban Bilić, da "sakrije" te slabe točke svojim idejama koji nemaju baš menadžeri u Škotskoj – zaključio je nekadašnji danski reprezentativac.

#CELTIC#SLAVEN BILIĆ#MARC RIEPER

Izdvojeno

07. srpanj 2020 06:09