StoryEditorOCM
Strani nogometliga prvaka

Veliko slavlje Ukrajinaca, Darijo Srna požutio na klupi, Lazio došao do pobjede u Rimu

Piše Hina
28. studenog 2023. - 21:06

Nogometaši rimskog Lazija i ukrajinskog Šahtara ostvarili su pobjede u utakmicama 5. kola Lige prvaka te su time povećali svoje izglede za plasman u osminu finala.

Lazio je pred svojim navijačima svladao Celtic s 2-0, a oba pogotka za domaću momčad postigao je talijanski reprezentativac Ciro Immobile u završnici dvoboja. Prvi gol je postigao u 82. minuti, a za konačnih 2-0 je pogodio tri minute poslije.

Rimska momčad je s 10 bodova privremeno izbila na vrh ljestvice skupine E, ispred Atletico Madrida koji ima osam bodova i Feyenoorda koji je treći sa šest bodova. Celtic je ovim porazom ostao bez izgleda i za plasman u nokaut fazu Europske lige, jer kolo prije kraja ima samo jedan bod.

U skupini H Šahtar je kao domaćin u Hamburgu svladao belgijski Antwerp s 1-0. Mikola Matvijenko je u 12. minuti bio strijelac jedinog pogotka na utakmici.

Ukrajinska momčad se privremeno bodovno izjednačila s Barcelonom i Portom. Sve tri momčadi imaju po devet bodova, ali Šahtar ima utakmicu više. Na začelju je Antwerp bez ijednog boda. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:12