StoryEditor
Domaći nogometlažna uzbuna

Modrić je preskočio dio treninga i uvježbavanje taktičkih zamisli za Češku: zadnjih dvadeset minuta imao zaseban program

15. lipnja 2021. - 20:11

Luka Modrić preskočio je dio treninga reprezentacije u Rovinju. Kapetan Hrvatske odradio je dobar dio treninga. Međutim, u kasnijoj fazi treninga, kada je izbornik Zlatko Dalić podijelio igrače na dvije momčadi i uvježbavao neke stvari za utakmicu s Češkom, Modrića nije bilo ni na jednoj ni na drugoj strani.

Kako je trening izuzev početnih 15 minuta bio zatvoren za medije, ostalo je u tim trenucima nedorečeno o čemu se radi. Odmah se pojavila bojazan, alarm da se možda ne radi o nekakvoj ozljedi. Međutim, potvrđeno je potom da je Modrić dobio poštedu zbog napora na utakmici s Engleskom u nedjelju.

- Luka je zadnjih dvadeset minuta imao zaseban program, s obzirom da se radi o drugom danu nakon odigrane utakmice – pojasnili su iz Saveza. Lakše se diše.

Što se pak priprema za utakmicu s Češkom u petak tiče, izbornik Zlatko Dalić je parkirao ne jedan nego dva autobusa. Naime, trening su iz HNS-a dodatno zatvorili za javnost tako da su pogled na dio travnjaka s obližnje ceste na stadion NK Rovinja pokušali i uspjeli dobrim dijelom zatvoriti parkiranjem uz ogradu dva autobusa koja voze reprezentaciju i stožer. A rupu kroz koju se vidi travnjak na kapiji ulaza na stadion su „zatvorili” kombijem zaštitarske tvrtke.

Dalić je na treningu isprobavao razne kombinacije. U jednoj je nekakav nominalno prvi sastav čini se bio Livaković – Vrsaljko, Vida, Ćaleta-Car, Gvardiol – Kovačić, Brozović – Brekalo, Kramarić, Perišić – Rebić. U kasnijoj fazi treninga u taj sastav su preselili Dejan Lovren, Nikola Vlašić i Mario Pašalić pa je to izgledalo u polju: Vrsaljko,  Lovren, Vida, Gvardiol – Kovačić, Pašalić – Perišić, Vlašić, Kramarić – Rebić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. srpanj 2021 23:49