StoryEditorOCM
Domaći nogometodlična predstava

Evo kako smo ocijenili ‘vatrene‘ nakon uvjerljive pobjede nad Kanadom

28. studenog 2022. - 07:15

Evo kako smo ocijenili ‘vatrene‘ nakon uvjerljive pobjede nad Kanadom (4:1)...

Livaković 6,5 – nije kriv za gol, izbliza glavom je matiran, a inače je ulijevao sigurnost između vratnica, bez obzira što ga Kanađani i nisu stavili na prevelike kušnje. Primljeni gol bio je izolirani incident.

Juranović 6 -  krenuo je kao tipični tragičar, nije zatvorio Daviesa kod pogotka, pa neka je niži, morao je bolje reagirati, a onda je nanizao još nekoliko pogrešaka. Dalić ga nije vadio iz igre, a onda se Juranović dizao s vremenom, izveo akciju prodora kroz sredinu i dodavanje za Livaju za 2:1 i dalje je sve bilo i više nego u redu, sve mu je oprošteno!

Lovren 6,5 – nije bio među najboljima kao protiv Maroka, tu je ulogu uzeo Gvardiol, ali uredno odrađen posao, malo nervoze i žuti karton, ali to je za stopera običan radni dan na terenu.

Gvardiol 8 – po nama izuzetan učinak mladog stopera, bio je neprelazan, dominantan, ulijevao je sigurnost svima u obrani kad se zaljuljala nakon rano primljenog pogotka. Što je utakmica više odmicala, bio je sve sigurniji i bolji.

Sosa 7 – kad nam nije dobro krenulo, on je vukao i to je bilo potrebno da vratimo samopouzdanje. Kad je izgledalo da nam je momčad na početku potonula, on je vukao po lijevoj strani. 

Modrić 7 – nije bio u glavnoj ulozi, ali Luka je kamen temeljac ove momčadi i naše igre i to je u nekoliko detalja, trenutaka i te kako pokazivao. Šteta žutog kartona, malo je nervozniji nego inače na ovom Svjetskom prvenstvu, ali ne smeta to.

od 86. Pašalić – malo igrao i nije postigao pogodak, pa je neocijenjen, za razliku od kolega s klupe kojima se posrećilo...

Brozović 6,5 – najmanje eksponiran u veznom redu od ostalih, trebao je zabiti pogodak, imao je čistu šansu, ali nije to bilo tragično. Uredan učinak, za nijansu slabiji, ne smeta.

Kovačić 8 – on je u momentima baš oduševio, kad se igra naših dizala bio je ključan da zavladamo na sredini terena i da naši „šetajući trokuti”, dodavanja i izmjena baluna krene prema Borjanu s razarajućim efektom.

od 86. Majer 7 – zabio je u samom finišu, krenuli su naši sa centra sami na gol kanadski, Oršić mu je dodao i zaokružio je pobjedu kako je i red, na velikih 4:1. Gušt. Pa može i olako sedmica za nekoliko trenutaka na terenu i pogodak.

Kramarić 8 – dva i pol pogotka je zabio, mogao još koji, ali on je bio taj jezičac na vagi i oslonac da se utakmica do kraja prelomi na stranu „vatrenih”. Dok smo bili u minusu, zabio je, poništilo mu je pogodak. Nije ga obeshrabrilo, još dvaput je sjajno namjestio nišanske sprave i oduševio!

od 73. Vlašić – neocijenjen, dobro je da je spreman i da je ozdravio, trebat će nam...

Livaja 7,5 – možda je i on čovjek preokreta, zašto ne, jer Marko je taj novi igrač koji je ušao u momčad nakon susreta protiv Maroka, odabran narodnim plebiscitom. I bio je na visini očekivanja, Livaja nas je uveo u pobjedu, izvrstan udarac za vodstvo 2:1, gol je posvetio pokojnom ocu, vrlo emotivan trenutak.  

od 60. Petković 6,5 – dominirao je u skoku na nekoliko nabačenih lopti, premda je to već bilo razdoblje kad nismo mnogo trebali, pa ni od Bruna nismo previše ni očekivali.

Perišić 7,5 – vrlo dobar, odličan na momente, vozio je na „bicikli” protivnike, prodirao, dodavao, asistirao. Nije zabio, ali jesu drugi, učinak „Perije” je golem. 

od 86. Oršić 7 – dobra akcija u finišu, utekao je sa centra kad je obrana Kanađana propustila loptu, sam je krenuo na Borjana i nesebično dodao Majeru za konačno slavlje. I njemu „laka sedmica” za dodatni gol u finišu. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. siječanj 2023 04:01