StoryEditor

Direktor Osijeka Galić nakon odlaska predasjednika Meštrovića: Javnost mora znati s kim imamo posla, ne možemo više šutjeti

Piše Darko Ružić/SN
23. lipnja 2020. - 19:47
Igor Galić direktor Osijeka otvorio je dušu i ispričao u kakvim uvjetima klub radiMarko Mrkonjić/Hanza media

Ivan Meštrović, na vlastiti zahtjev, odlazi s funkcije predsjednika NK Osijek. Objavljeno je to službenoj internet stranici kluba uz zajedničku izjavu većinskog vlasnika kluba, Mađara Lörinca Meszarosa i samog Meštrovića, pišu Sportske novosit

Trgovački sud u Osijeku objavio je poziv za redovnu izbornu Glavnu skupštinu NK Osijek s.d.d. koja će biti održana 29. lipnja. Osim dnevnog reda naznačen je i prijedlog budućih članova Nadzornog odbora. U njemu će biti Lorinc Meszaros, Laszlo Szijj i Mihaly Takacs iz Mađarske, Dražen Nimčević iz Zagreba i Janoš Andoči iz Kneževih Vinograda. Odluka o njihovom imenovanju stupit će na snagu odmah nakon što skupštinari izglasaju njihov izbor.

Osijekov direktor Igor Galić našao je vremena poneku riječ kazati za medije, za javnost:

- Činjenica koju ne mogu poreći jest da je u tijeku opstrukcija našeg djelovanja u klubu. Nastavak je to u stvari onog što se počelo događati prije dvije godine kada smo započeli gradnju nogometnog kampa i stadiona na Pampasu. Javnost treba znati s kim imamo posla. Kad je počela gradnja branili su nam pristup sa svih strana gradilištu, zatvarali ceste, nisu ni cijevi na tom zemljištu pucale same od sebe, često nas je obilazila porezna uprava, inspekcije, sve smo izdržali i snalazili se. Nismo o tom govorili, nismo se javno žalili, ali sada je došlo do toga da više šutjeti ne smijemo - kaže Galić i podvlači:

- Nama je četverogodišnji mandat istekao, znali smo da nećemo biti tu zauvijek. Svi smo mi zamjenjivi, ali ne na nečastan način.

Neki simpatizeri Osijeka su odlučni u stavu da to što se trenutačno događa ne rade prijatelji kluba. Zloću vide u mnogima, pa i u krovnoj kući nogometa, u HNS-u. I Galić gađa u tu metu.

- Istina je, NK Osijek je u vrijeme dok je imao gomilu problema bio dosta ovisan o HNS. Međutim, kad je stao na noge, kada je krenuo u uspon, to je zasmetalo mnoge, pa i one čiju podršku više nismo trebali. Već na Rujevici u polufinalu Kupa su nam pokazali što mogu, pa smo ispali u ogledu s Rijekom na način koji su svi vidjeli. Očito smo u nemilosti, a u svom gradu od našeg dolaska u klub bili smo izloženi pritiscima i opstrukciji - izjavio je direktor NK Osijek Igor Galić.

U Meštroviću jer dugo kuhalo

Ivan Meštrović, na vlastiti zahtjev, odlazi s funkcije predsjednika NK Osijek. Objavljeno je to službenoj internet stranici kluba uz zajedničku izjavu većinskog vlasnika kluba Mađara Lörinca Meszarosa i samoga Meštrovića, koji se, kako neslužbeno doznajemo, trenutno nalaze na zajedničkom odmoru negdje u Mađarskoj.

- Predsjednik Ivan Meštrović na vlastiti zahtjev i uz razumijevanje predsjednika Nadzornog odbora i većinskog vlasnika Lorinca Meszarosa neće nastaviti djelovanje u Klubu u sljedeće četiri godine kao predsjednik NK Osijek, već će se, kao predsjednik Udruge Škole nogometa našeg prvoligaša, isključivo posvetiti završetku izgradnje novog nogometnog stadiona i kampa na Pampasu. Novi klupski predsjednik bit će dosadašnji potpredsjednik Ferenc Sakalj, inače dugogodišnji prijatelj i suradnik kako Meszarosa, tako i Meštrovića. Ostatak managementa ostaje nepromijenjen i maksimalno fokusiran na što bolji sportski rezultat u neizvjesnoj borbi za vrh prvenstvene ljestvice u HNL-u. Stoga se, na kraju, može zaključiti da su se suvlasnici Kluba nasmijali na medijske špekulacije o nekakvom sukobu, odlučni i dalje zajedničkim snagama ispuniti sve ono što je zacrtano u klupskim projektima i ambicijama,“ priopćili su iz NK Osijek. Sve će biti formalizirano sljedećeg ponedjeljka na redovnoj Glavnoj skupštini kluba.

Kako doznajemo, riječ je o odluci koja je kod Meštrovića sazrijevala već dulje vrijeme, pri čemu su joj navodno najviše kumovali odnosi u hrvatskom nogometu. Kap koja je prelila čašu bila je utakmica polufinala Kupa Hrvatske na Rujevici, kada je Osijek, zahvaljujući i sudačkim pogreškama oštećen te u konačnici i ostao uskraćen za nastup u finalu i borbu za trofej. Ipak, ovakva je odluka veliko iznenađenje za širu javnost, koja nije bila upoznata s Meštrovićevim nezadovoljstvom, ali su njegovi najbliži suradnici u klubu to znali. Meštrović, međutim ne odlazi iz projekta NK Osijek. Naime, on će i dalje voditi projekt izgradnje stadiona i nogometnog kampa na Pampasu kao predsjednik Udruge Škola nogometa NK Osijek, koja je vlasnik terena na Pampasu i investitor ovog projekta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

16. rujan 2020 09:46