StoryEditor
Domaći nogometliga prvaka

Dinamo dočekuje najefikasniju momčad Serie A: može li hrvatski prvak biti dostojan rival najvećim klubovima svijeta?

18. rujna 2019. - 11:55

Dinamo u Ligi prvaka – sedmi put! Susret s Atalantom večeras, pred tridesetak tisuća navijača u Maksimiru, imao bi ponuditi nekakav konkretniji odgovor...

Dosadašnje Dinamove prezentacije u Ligi prvaka uglavnom su se vezale uz negativne rekorde, a učestale neuspjehe kompenzirale bi tek izdašne financijske naknade za sudjelovanje u elitnom društvu.

No, prošle sezone Dinamo se kroz natjecanje u Europskoj ligi isprofilirao kao ‘’klub više srednje klase’’,  u ovogodišnjem ždrijebu Lige prvaka zatekao se u trećoj jakosnoj skupini. I u kurtoaznim izjavama suparnika hrvatskog prvaka nazire se respekt. Čini se kako nitko ne očekuje da bi Dinamo ove sezone mogao biti – ‘’vreća za napucavanje’’...

- Dinamo je prošle sezone pokazao stabilnost na europskoj razini. Teško nas je probiti i zabiti nam gol, a ne padamo niti psihološki nakon primljenog pogotka – ističe Dinamov trener, Nenad Bjelica. 

Nakon ždrijeba u Monte Carlu, u kojemu se Dinamo zatekao u C skupini, zajedno s Manchester Cityjem, Šahtarom i Atalantom, iz Maksimira je krenula emisija optimističnih izjava, sukus kojih je zaključak – hrvatski bi prvak mogao ponovno dočekati proljeće u Europi!?

- Svi vjerujemo da ovaj Dinamo može zauzeti drugo ili treće mjesto u skupini i nastaviti natjecanje u Ligi prvaka ili Europskoj ligi. 

Atalanta će pokazati – koliko je maksimirski optimizam realan? Zanimljivo, Bjelica je uoči ždrijeba, iz četvrte jakosne skupine, želio upravo talijanski klub. 

- Igrao sam u Španjolskoj, a kao trener sam radio u Italiji. Htio sam neki moćan klub iz tih zemalja. Dobili smo Atalantu, atipičnu talijansku momčad, koja poprilično odudara od stereotipa klubova u Serie A. Radi se o dobro organiziranoj momčadi, izrazite napadačke kvalitete. Dovoljno je konstatirati da se radi o najefikasnijoj momčadi u talijanskom prvenstvu.

- Prošle sezone su bili treći u Serie A, a dojma sam da su ove još snažniji. Trener Gasperini vodi momčad svojim autentičnim načinom. No, još moramo vidjeti kako Atalanta igra protiv momčadi koje su formacijski slične nama. 

Premda je ‘’iskrcao’’ pregršt komplimenata na račun prvog suparnika u Ligi prvaka, Bjelica smatra svoju momčad favoritom. 

Izdvojeno

10. srpanj 2020 12:26