StoryEditorOCM
Domaći nogometSlatke brige

Dalić zadovoljan pobjedom, ali zaoštrava borbu za pozicije: ‘Imamo široku klupu i ne želim da se itko opušta‘

Piše Ivan Renić
28. ožujka 2023. - 23:41

Zadovoljan pobjedom nakon remija na Poljudu bio je izbornik Zlatko Dalić.

- Opet su igrači pokazali snagu, karakter, motiv. Svima nam jako znači ova pobjeda. Kad se vratiš i pobijediš u ovakvom ambijentu... Svi su bili na vrhunskom nivou. Nije lako pobijediti pred ovoliko ljudi. Karakter, energija, snaga i volja. Imali smo sve.

Trebala je Vatrenima ova pobjeda, baš uoči Lige nacija.

- Nismo bili pravi protiv Walesa, ali nije ni bilo sreće. Danas smo bili kompaktni i čvrsti. Zavrijedili smo da nam se sreća vrati. Protivnik je bio motiviran, ali mi smo kontrolirali utakmicu. Na kraju možemo biti sretni. Bila je ovo dobra priprema za Ligu nacija.

Hrvatska je bila spremna na Tursku. Dalić je pogodio s izmjenama.

- Dobro smo to napravili. Analizirali smo protivnika, znali smo gdje su opasni. Stanišić je bio dobar, pravovremen, ubacio za gol. Pašalić je bio dobar, također. Ovo je velika pobjeda koja nas motivira i tjera dalje.

Zaoštrila se konkurencija na nekoliko pozicija. Slatke su to brige za Dalića.

- Konkurencija je uvijek dobrodošla. Ne želim da imamo komfor jer to nije dobro. Želimo da su svi u ritmu utakmica, spremni ući i donijeti prevagu. Imamo zaista široku klupu i nitko se ne smije opustiti. Imamo i vezni red koji igra sjajno. Bilo je nekoliko grešaka i opuštanja, ali srećom nismo bili kažnjeni.

Komentirao je i nastup dvostrukog strijelca Matea Kovačića.

- Kova kad zabija, onda je to uvijek dvaput. Bilo ga je svugdje, i u obrani. Ovo je pravi Kovačić.

Pobjeda nad Turskom bila je Dalićeva 72. utakmica na klupi Vatrenih čime je dostigao rekord pokojnog Miroslava Ćire Blaževića.

- Lijepo je da je ova utakmica završila pobjedom. Sretan sam jer sam dostigao rekord. Rekao sam dečkima da igraju opuštenu utakmicu. Isto tako idemo i u Ligu nacija. Idemo pokušati, spremni smo, znamo da možemo – zaključio je Dalić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2023 12:33