StoryEditor
Domaći nogometpress izbornika

Dalić iskazao sreću što je ostvario cilj da Hrvatska bude domaćin na Poljudu: Nikad se nije odigrala ljepša utakmica u ljepšem ambijentu

11. listopada 2019. - 01:59

Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske, rekao je:

- Nikad se nije odigrala ljepša utakmica u ljepšem ambijentu. Ipak se može! I bez bučnih povika, bez tehničkih pomagala, Split, Dalmacija, Hrvatska, hvala vam na sjajnom ambijentu. Nogomet čini čuda. Igrači su bili veličanstveni. Možda su u drugom poluvremenu malo stali, ali ne bih im to zamjerio.

Perišić je pucao penal lijevom nogom, je li zbog toga promašio?

- Da, Ivan je pucao lijevom, htio je sigurno dati gol u Splitu, Luka mu je prepustio loptu, iako Luka to puca. Htio je, nije uspio, zaštoje pucao lijevom, ne znam, nisam ga pitao, makar su njemu lijeva i desna ista stvar.

Kad ste riješili dileme u sastavu?

- Znao sam to, reprezentacija je kao obitelj, nije kao klub, trebam je posebno čuvati. Odlučio sam se za iskustvo, Rakitić se vratio i Rebić isto, možda je bio i najbolji pojedinac. Ima vremena za Vlašića i Brekala, bit će. Reprezentacija je malo specifična. Moramo uhvatit 15-16 bodova, treba nam pobjeda da budemo sigurni i na to idemo već u Cardiffu.I malo ću promijenit, osvježit momčad, prebrzo dolaze te utakmice, veliki su napori – rekao je Dalić, te iskazao sreću što je ostvario cilj da Hrvatska bude domaćin u Splitu i založit će se da i ubuduće igra u Splitu.

Našalio se, "a tko zna koliko ću ja bit izbornik", ali potom i dodao kako "nikome ne služi na čast što je Hrvatska tako rijetko igrala u Splitu" i da se to "neće opet događati", dapače "brzo će Hrvatska opet u Split", založio se, obećao.

O Petkoviću je dodao:

- Samo da ostane čvrsto na zemlji i da ga ne ponese, neka radi s trenerom Bjelicom u Dinamu i pred njim je velika budućnost.

Na kraju je Dalić dodao da se i on i igrači pridružuju željama da se pronađe pomorski kapetan Dino Miškić na Atlantiku i da se on i mornari vrate doma.

Marco Rossi: Možemo izgubiti, ali ne na ovakav način

- Pet ili šest nevjerojatnih pogrešaka smo uradili, u redu, bio je velik pritisak na nama i brzo smo primili gol. Ali, možemo izgubiti 0:3 s Hrvatskom, Slovačka je izgubila sa 0:4, ali ne na ovaj način, ne na ovaj način, ponavljao je... Imamo dva dana shvatiti zašto smo ovakve greške radili, uvijek je stvar u mozgu, moramo vidjeti što se to dogodilo da u idućoj utakmici budemo bolji – rekao je mađarski izbornik i priznao Hrvatskoj da je bila bolja.

Izdvojeno

08. kolovoz 2020 11:27