Sport Domaći nogomet

Franina besida

Rijeka presušila, a na Kvarneru se ponašaju kao da se ništa ne događa

Franina besida

Usred zime Rijeka je – presušila. Navijačima Rijeke sigurno nije do šale jer kako otvore neku novinu, portal, upale tv, dočeka ih posljednjih dana vijest o odlasku u inozemstvo još nekog igrača. Pa su tako ove zime već otišli Gavranović (očekivano), ali i Vešović, Mišić, Elez... Na tom putu su navodno i Maleš, Prskalo... Prije samo šest mjeseci po prvi put u povijesti Rijeka i njeni navijači slavili su naslov prvaka. Međutim, unatoč ljetošnjim transferima Andrijaševića, Ristovskog te svim nabrojanim ove zime, ulasku u Europsku ligu u međuvremenu, valjalo je stegnuti kaiš.

Ne raspada se Rijeka, ali je svakako na nekom novom početku. Uostalom, zbog financijskih problema (čitaj duga Volpijevom Social Sportu) i obitelj Damira Miškovića je nedavno postala većinski vlasnik kluba. Mišković je već i ranije shvatio da se ne može tako dalje, da je trošak za plaće igrača postao prevelik za servisiranje, da se treba pokrivati koliko je lancun dug.

Očito je tek tada shvatio i da su nužne i dublje promjene u hrvatskom nogometu. Dok je njegovom klubu bilo dobro nije bio tako "inovativan". Mišković i trener Kek su se sad opet bacili na posao u kojem su se dokazali, na dovođenje pojačanja, već su stigli Čolak, Capan. Sve ispočetka. S aspekta navijača Hajduka šteta je samo što splitski klub sve to skupa, Dinamove raznorazne probleme, Rijekine ovosezonske, nije spremniji dočekao. A na to se upozoravalo.

Pola momčadi je Rijeci otišlo, a prijelazni rok je tek počeo, tek je 9. siječnja. Čudi samo što se na Kvarneru ponašaju kao da se ne događa (gotovo) ništa. No, tako je bilo i u nekim ranijim, drugačijim situacijama. Valjda i zbog određenog kredita zbog osvojene duple krune ljetos. Da je u Hajduku u tako kratkom periodu toliko odlazaka - gorio bi Split.

Ma, ako ćemo realno to se više ni ne bi ni moglo dogoditi u gradu pod Marjanom. U Hajduku su karte, čitaj dionice, malo drugačije podijeljene. Mnogo više očiju budno bdije nad budućnosti kluba. I Hajduk radi manje, ali sigurnije, stabilnije korake. Više se ne upušta u nemirnije vode. No, za pravi rezultatski iskorak će se trebati konačno malo i pokrenuti, ubrzati korak.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet