StoryEditor
Domaći nogometneslužbeno

Bomba iz Gradskog vrta: u najvećoj tajnosti dogovoren dolazak Nenada Bjelice s cijelim stožerom u milijunskom poslu

Piše Darko Ružić/SN
2. rujna 2020. - 23:03
Goran Mehkek/Cropix

Iako službenih potvrda klupskog čelništva o tome danas predvečer nije bilo, novi trener prvoligaša s Drave bit će Nenad Bjelica!

Danas su u najvećoj tajnosti vodeći ljudi NK Osijek, prema vrlo povjerljivim izvorima, obavili razgovor s bivšim igračem prvoligaša s Drave i sada već iznimno dokazanim trenerom, koji bi trebao preuzeti treniranje njihove momčadi umjesto Ivice Kuleševića. Sva nastojanja, dobivanja potvrde te informacije, nisu urodila plodom, pišu Sportske novosti

Predsjednik kluba Ferenc Sakalj nije se odazivao na pozive, a ni upućene mu poruke. Nitko drugi iz kluba niti se osjećao pozvanim, a u sklopu ustrojenih pravila ponašanja u klubu, niti ovlaštenim za davanje informacija. Međutim, jedno je jasno, povjerljivi su izvori obznanili da je Nenad Bjelica prihvatio ponudu prvoligaša iz Gradskog vrta i postaje novi trener Bijelo-plavih.

Čak štoviše, krenuli su izvori i u detalje, otkriveno je da će Bjelica skupa sa svojim stožerom, kojeg u ‘paketu’ dovodi u Gradski vrt, koštati Osijek ukupno milijun eura bruto godišnje!

Iz NK Osijek takve informacije ne potvrđuju, ali sasvim je izvjesno da su poslije neuspješnog starta Bijelo-plavih u novu natjecateljsku sezonu i pred izazovima utakmice u drugom pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu podlegli pritiscima koji govore da je za njihovu momčad nužno potrebna promjena onih ili onoga koji vode njegovu momčad. Nije se večeras niti Nenad Bjelica očitovao, niti na opetovane pozive javio, osim što je uzvratio porukom da u ovom trenutku nije u mogućnosti o bilo čemu razgovarati.

E, sad, postavlja se pitanje je li baš u svemu što se u dosadašnjem dijelu nove natjecateljske sezone dogodilo s Osijekom isključivi krivac dosadašnji trener Ivica Kulešević, makar, znano je ono staro pravilo “da kad orkestar loše svira, ne mijenja se njegov cijeli sastav, nego prije svega dirigent”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. listopad 2020 02:06