Blizu ostvarenja sna: Wembley je za njega bio pravi test, u siječnju stižu ponude za preseljenje na Otok

Piše R.R.
2018-11-18T142827Z_775294490_RC1EAF3340A0_RTRMADP_3_SOCCER-UEFANATIONS-ENG-CRO.JPG

Igrati na Wembleyu, tom hramu nogometa uvijek je pravi izazov za mnoge igrače. I želja da se pokažete u pravom svjetlu. Ako je vjerovati engleskom The Sunu i njegovim komentatorima jedan je hrvatski reprezentativac bio pod posebnim povećalom što mu je bio i dodatni motiv. Navodno su skauti londonskih klubova Arsenala i Tottenhama pratili hrvatskog vratara Lovru Kalinića sa željom da već u siječnju privole belgijski Gent na prodaju. Ne treba niti kazati kako bi to Kaliniću bilo ostvarenje snova jer je i prilikom odlaska iz Hajduka 2017. godine bio vrlo blizu transfera u Aston Villu.

Pitanje je sada koliko će ponudu poslati Londončani prema Gentu, Transfermarkt.de procjenjuje da hrvatski reprezentativni vratara vrijedi sedam milijuna eura. Sada kada je standardan i na golu reprezentacije radna dozvola nije upitna, a uz ova dva engleska velikana za Kalinićeve usluge su već otprije zainteresirani Watford i Crystal Palace.

Unatoč porazu Hrvatske i dva primljena gola, Lovre Kalinić je imao čitav niz zapaženih intervencija, posebno u prvom poluvremenu. Koliko je to dovoljno i kakvu će procjenu skauti poslati prema klubu još nije obznanjeno, no činjenica je da je reprezentativni vratar puno veći kalibar od belgijske lige, te da je samo pitanje vremena kada će na Otoku stati na gol nekog premijerligaša. Možda već u siječnju, tko zna.

 

#ARSENAL#TOTTENHAM#LOVRE KALINIć#TRANSFER