StoryEditorOCM

Toni Tomas odbio ponudu Njemačke i ostaje izbornik hrvatske taekwondo reprezentacije: Htio sam nastaviti svoju priču ovdje gdje sam sve stvarao od nule

Piše Vedran Babić
25. listopada 2021. - 15:07

Toni Tomas ostaje u Hrvatskoj, nastavlja dalje kao izbornik naše taekwondo reprezentacije koju će povesti u novi ciklus za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Početkom rujna Tomas je dobio petu i do sada najozbiljniju ponudu iz inozemstva, točnije Njemačkog taekwondo saveza, koja ga je baš zagolicala. Bila je to nemoralna ponuda, ponuda koja se u principu ne odbija, no Tomas je od prvog trenutka naglasio da želi ostati kući, ali samo ako će uvjeti za rad biti bolji.

Loptica se nakon toga prebacila u teren Hrvatskog taekwondo saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora koji su se rastrčali ne bi li zadržali Tomasa i ponudili mu bolje uvjete. U tome su na kraju i uspjeli, Tomas ostaje!

- Želio sam da se unaprijedi status taekwondoa u zemlji i moj status. To je opet daleko lošije nego što bi bilo u Njemačkoj, ali je bolje nego što je bilo do sada. Htio sam nastaviti svoju priču ovdje gdje sam sve stvarao od nule. Plaća mi je bolja nego što je bila, a Savez i HOO rekli su da će usmjeriti više sredstava u vrhunski sport te probati unaprijediti infrastrukturu - javio nam se Tomas iz Zagreba gdje je na konferenciji za medije u hotelu Westin svečano potpisao ugovor s matičnim savezom za razdoblje do nakon Olimpijskih igara u Parizu za tri godine.

- U Tokiju smo imali dvije medalje (op.a. zlato Matee Jelić i bronca Tonija Kanaeta), dakle u Parizu ne smijemo biti lošiji! Pogotovo sad kad smo naišli na razumijevanje i podršku Saveza i HOO-a - otkrio je alfa i omega splitskog Marjana jasne ciljeve za budućnost.

Predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza Anto Nobilo rekao je:

- Vrhunske stručnjake Hrvatska olako pušta u inozemstvo, a mi smo odlučili napraviti korak u drugom smjeru.

Za Tomasov ostanak zalagao se i prof. dr. Dragan Primorac, predstavnik Saveza u Skupštini HOO-a i član Vijeća HOO-a koji je kazao:

- Moja poruka je samo jedna: Hrvatska može! Ovo je model koji bi mogao biti uzor svima, sačuvati izvrsnost doma. Toni će i po ovom ugovoru imati manje nego što bi imao vani, ali je ovdje ipak presudilo i srce, domoljublje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. ožujak 2023 14:56