StoryEditorOCM
Borilački sportoviMirko Cro Cop

Od Privlake pa do najvećih svjetskih borilačkih pozornica: Rusi objavili dokumentarac o našem legendarnom borcu

Piše Fightsite
20. veljače 2020. - 08:08

Ruski YouTube kanal "Parter TV" je prije nekoliko dana objavio odličan dokumentarni film pod nazivom "Mirko Cro Cop", koji se, baš kao što to naslov kaže, bavi našom borilačkom legendom.

Uradak je dugačak više od sat vremena, a bavi se životom i karijerom legendarnog borca koji je nastupao na najvećim borilačkom pozornicama poput Pridea, Dreama, UFC-a i Bellatora i koji se umirovio prošle godine radi zdravstvenih problema - piše Fightsite.

Upravo je kraj karijere nekadašnjeg pobjednika Prideovog Grand Prixa bio motiv za izradu ovog dokumentarca. Film kreće od Filipovićeve Privlake pored Vinkovaca, gdje se i rodila Mirkova ljubav prema vježbanju i borilačkom sportu.

Kroz uradak se provlače legendarni kadrovi iz Filipovićevih mladih dana, sa samog početka karijere, preko tranzicije iz kicboxinga u slobodnu borbu, pa sve do najvećih uspjeha na pozornicama kao što su Pride, K-1 ili UFC.

Ako i ne znate ruski jezik, dovoljno toga ćete razumijeti da ćete moći pratiti radnju i uživati u ovom uratku. Ako znate ruski, doživljaj će biti još bolji. U svakom slučaju preporučamo da pogledate ruski dokumentarni film o našem legendarnom borcu. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2023 14:03