StoryEditorOCM
SplitPogled u nebo

Zvjezdano selo Mosor zna: u posjet im stižu najmlađi iz potresom pogođenih prostora, stižu na besplatni kamp robotike

Piše SD Split
26. srpnja 2022. - 14:33

Splitska Udruga za robotiku "Inovatic", u suradnji s partnerskom udrugom Zvjezdano selo Mosor, za vrijeme ljetnih praznika organiziraju dva Ljetna kampa robotike za učenike osnovnih škola. Prvi Kamp je već održan, a početak drugog Kampa je 30. srpnja u zvjezdarnici Zvjezdanog sela Mosor, u Gornjem Sitnom.

image
Zvjezdano Selo/

Ljetni kampovi robotike su dio projekta "Bilo kuda STEM svuda" koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH, a namijenjen je jačanju kapaciteta OCD-a (organizacija civilnog društva) te popularizaciji STEM – a među mladima. Vrijednost projekta je 1.980.693,34 kn, a trajanje projekta je 24 mjeseca. Nositelj projekta je Udruga za robotiku "Inovatic" koja ima dugogodišnje iskustvo u radu sa mladima i provedbi izvanškolskih aktivnosti iz STEM područja, a jedan od partnera na projektu je Zvjezdano selo Mosor. Intencija je ovakvim aktivnostima za vrijeme trajanja projekta popularizirati robotiku i slične sadržaje među mladima, posebice onim skupinama sa lošijim socijalnim statusom, kao i onima kojima su navedene aktivnosti manje dostupne.

image
Zvjezdano Selo/

Udruge Inovatic i Zvjezdano selo Mosor organiziraju ovaj Kamp robotike u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Sisačko-moslavačke županije i osnovnim školama s navedenog područja. Drugi ljetni Kamp besplatno će pohađati petnaest učenika iz potresom pogođenih područja Sisačko-moslavačke županije: Gline, Kutine, Novske i Popovače. Ljetni Kamp će biti prepun zabavnih i edukativnih aktivnosti poput svakodnevnih radionica robotike, razgledavanja prirode i kulturnih znamenitosti, odlazaka na kupanje,Pogled u neboP astronomskih predavanja i promatranja neba teleskopom.

image
Zvjezdano Selo/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2023 12:52