StoryEditorOCM
SplitDAN ŽUTIH RUŽA

Žene, dođite sutra na Rivu i educirajte se o endometriozi i važnosti pravovremenog otkrivanja i uspješnog liječenja

Piše Split SD
8. ožujka 2024. - 18:52

Javnozdravstvena akcija „Dani žutih ruža“ kojom se želi podići svijesti o endometriozi održat će se u subotu 9. ožujka od 10 do 14 sati na središnjem dijelu Rive, kazala nam je Dina Juranović, jedna od organizatorica akcije. Ova prvostupnica sestrinstva u KBC Split ujedno je i jedna od pokretačica buduće splitske podružnice Udruge žena oboljelih od endometrioze.

- Cilj akcije je svečano obilježavanje druge godišnjice od proglašenja 1. ožujka kao "Dana podizanja svijesti o endometriozi" u Hrvatskoj. Akcijom ćemo informirati i senzibilizirati javnost o endometriozi, kao i o važnosti pravovremenog otkrivanja i uspješnog liječenja. Uz to, naglasak je na promicanju, razvitku i unapređenju prava oboljelih žena, posebno onih kod kojih je došlo do tjelesnog oštećenja i invalidnosti kako bi se putem ove javnozdravstvene akcije mogle pouzdano informirati o mogućnostima koje im stoje na raspolaganju prilikom liječenja endometrioze čime bi si poboljšale narušenu kvalitetu života.

Navedene aktivnosti provodit će se u direktnoj komunikaciji sa zainteresiranim građanima te putem dijeljenja informativnih letaka. Također će se skupljati dobrovoljni prilozi za rad Udruge dijeljenjem žutih ruža koje su simbol Udruge - kazala je Dina Juranović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:25