StoryEditor
SplitZARAŽENI SVATOVI

Željka Karin o posljedicama korona-vjenčanja u splitskom restoranu: Pozitivno je 18 uzvanika i 10 njihovih kontakata koji nisu bili na svadbi

11. srpnja 2020. - 13:24
Željka KarinPaun Paunović/HANZA MEDIA

Svadbeno vjenčanje koje se održalo krajem lipnja u Splitu nakon kojeg su se opet pojavili novi slučajevi koronavirusa u Splitsko-dalmatinskoj županiji održalo se, kako neslužbeno saznajemo, u splitskoj sali za vjenčanja.

Tijekom jutra kontaktirali smo restoran putem poruke i nekoliko poziva, no iako je netko od zaposlenika vidio naš upit, nisu nam ništa odgovorili, a pozive su odbijali. U međuvremenu su nam se ipak javili i kazali kako rade svoj posao najbolje što mogu, te nas korigirali vezano za datum vjenčanja. Nije bio održan prošloga vikenda, napisali su nam, nego 27. lipnja.

- Svi naši djelatnici su testirani i negativni - napisali su nam u poruci.

Ravnateljica splitskog HZJZ Željka Karin kazala nam je najnovije podatke o splitskom korona vjenčanju.
– Do ovog trenutka ukupno je 18 ljudi s vjenčanja pozitivno na Covid-19, kao i 10 njihovih kontakata koji nisu bili na vjenčanju. U samoizolaciju je stavljeno njih 100, među kojima su sudionici vjenčanja te kontakti oboljelih.

image
Željka Karin
Paun Paunović/HANZA MEDIA

Od današnjih 12 novooboljelih osoba jedan je sudionik svadbe i dva su kontakta, rekla je Karin. Na svadbi je, kako su mediji ranije izvještavali, bilo oko 150 uzvanika, a koronom su se zarazili mlada, četiri glazbenika, fotograf i dio ostalih svatova.

Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 226 obrađenih testova na području naše županije danas je 12 novooboljelih osoba i to 10 iz Splita, 1 iz Solina i 1 iz Otoka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. rujan 2020 16:01