StoryEditorOCM
Splitbarbir ogorčen

Zašto bi netko ovo napravio?! Pogledajte što su vandali razbili na splitskom Trsteniku; ‘Treba nam prevencija gluposti‘

Piše M. G.
7. siječnja 2024. - 11:53

Nakon što su (za sad) nepoznati vandali oštetili novi lift za osobe s invaliditetom na pothodniku ispod Ulice Moliških Hrvata reagirao je Damir Barbir, nezavisni gradski vijećnik i čelnik kotara Trstenik, ustvrdivši kako će još snažnije nastaviti s nastojanjima za uvođenjem Građanskog odgoja u splitske škole.

"Nemam riječi kojima bi adekvatno osudio ovaj bezumni čin i jedino što mogu obećati jest da ćemo od nadležnih službi zatražiti postavljanje video nadzora na predmetnoj lokaciji, kako bi spriječili novo uništavanje naše zajedničke imovine", rekao je Barbir.

image
Privatni album

"Sve vidim kao dodatan argument za veće ulaganje u obrazovanje, jer je sankcioniranje Sizifov posao, ako ne ulažemo u prevenciju, a jedina prava prevencija ovakve gluposti jest upravo obrazovanje", ističe splitski gradski vijećnik.

"Ogromna većina Splićanki i Splićana, koji pošteno rade i poštuju osnovne uzuse ponašanja u zajednici, zaslužuju svu moguću zaštitu pa tako i zaštitu naše zajedničke imovine, načina života i građanskih vrijednosti od onih kojima ništa nije sveto i koji zbog svoje ograničenosti - bolje niti znaju niti mogu", kaže Damir Barbir.

image
Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 03:13