StoryEditorOCM
Splitsudamja 2024.

Za Svetog Duju pjevat će četiri popularna pjevača, jedan je poseban hit. Organizator suzdržan: ‘Nije to još službeno‘

Piše M. G.
16. ožujka 2024. - 09:08

Iako organizatori iz gradske tvrtke "Žnjan" d.o.o. još nisu službeno potvrdili program ovogodišnje proslave sv. Duje, u javnost su procurila glazbena imena uz čije bi pjesme Splićani mogli feštati početkom svibnja.

Višednevno obilježavanje blagdana splitskog zaštitnika proteći će u znaku nekoliko koncerata na splitskoj Rivi. Prvog dana fešte organizatori iz Grada Splita i "Žnjana" d.o.o. navodno bi rado angažirali Vojka V i Gršu, a drugog Alena Vitasovića. Trećeg dana proslave Splićane i njihove goste mogao bi razgaliti nastup pjevača HTV-ove "A strane", a na sam blagdan sv. Duje, nakon svetkovine i tombole, zvijezda središnjega koncerta navodno bi trebao biti Petar Grašo.

U sklopu proslave Dana sv. Dujma održat će se i prvosvibanjska fešta na Marjanu, obilježit će se Dan Marjana te će biti upriličen dvodnevni sajam.

Voditeljica manifestacija Grada Splita Lorena Šipić kazala nam je kako se s izvođačima još pregovara, zbog čega ne može potvrditi imena koja su procurila u javnost.

– Željela bih istaknuti da objavljene informacije nisu u potpunosti točne te su nepotpune. Službena potvrda nikada nije došla od organizatora, ili je došlo do lažnog predstavljanja, što je, nažalost, moguće. Službeni program Sudamje 2024. bit će objavljen na službenoj press-konferenciji, za koju ću vam osobno poslati poziv, te će biti održana nakon potpisivanja svih ugovora, kad sve informacije, izvođači i lokacije budu potvrđene i sigurne – kazala je Šipić, te dodala da u ovom trenutku može sa sigurnošću reći da daju sve od sebe da Sudamja ostane prepoznatljivo obilježje i simbol grada te važan događaj koji pridonosi različitim aspektima društvenog, kulturnog i gospodarskog života. 

– Želimo ponuditi domaćima i fureštima bogat sedmodnevni program u kojem nećete znati što biste prije posjetili – poručila je.

image

Petar Grašo trebao bi biti zvijezda središnjega koncerta i pjevati nakon svetkovine i tombole

Livio Andrijić/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 21:36