StoryEditor
SplitŽIVOT U MRAKU

"Za priključak na Kili platio sam HEP-u 12.000 kuna, a u kući nemam struje"

Piše PSD.
20. ožujka 2015. - 22:32
Vrgorčanin Tomislav Miočević odlučio je priključiti struju u kući na Kili, ali taj mu se "projekt" ispostavio kao veliki trošak, jer nitko ne želi preuzeti odgovornost za, kako tvrdi, loše obavljene poslove iako je Hrvatskkoj elektroprivredi (HEP) uredno platio priključak.

- Budući da HEP ne obavlja zemljane iskope za kabele, posao je u mom slučaju na natječaju dobila tvrtka koja ga je, kako sam poslije doznao, "proslijedila" svojem kooperantu, a ona uzela sebi dio kolača. Ako je to po zakonu moguće, nemam ništa protiv, samo želim da posao koji sam uredno platio HEP-u bude i napravljen - kaže naš sugovornik.

S vlasnikom tvrtke "Livel" kojoj su zemljani radovi povjereni nakon najvnog nadmetanja, Miočević tvrdi da je dogovorio kako će iskopati kanal i gdje će postaviti elektroenergetski stup.

- Kad sam došao na Kilu, vidio sam da to ništa nije napravljeno kako treba, kabele su razvukli i uvukli u kutiju. No, nedavna olujna bura sve je to razvalila, kanal nije dobro prokopan, a stup nije postavljen na dogovorenome mjestu. Priključak sam HEP-u platio oko 12.000 kuna, a uz to sam dao tisuću kuna za razvodnu kutiju i još 1500 za inženjera koji je napravio atest. Sad ne znam hoću li uopće moći priključiti struju, hoće li mi to HEP dopustiti, jer mi je kutija potpuno razvaljena - ističe Vrgorčanin i dodaje:

- Kad sam nazvao poslovođu iz "Livela" i pitao ga što su napravili odgovorio mi je kako on s tim nema ništa nego da su to napravili kooperanti. Truda nisam štedio, pa sam pitao i njih, a oni su uredno prebacili odgovornost na koncesionara. Samo se vrtim u krug, nitko ne želi preuzeti odgovornost za loš i nekvalitetno napravljen posao, a ja sam to sve lijepo platio i to me muči.

U tvrtki "Livel", u ovom slučaju, tvrde da je sve napravljeno u skladu s važećim propisima koji "pokrivaju" to područje.

- HEP ima svoj nadzor koji obilazi gradilišta, a tako je bilo i u slučaju koji spominjete. Sve je napravljeno kako treba, a što se to nekome ne sviđa, mi za to nismo krivi - naglasio je poslovođa koji je nadgledao gradilište.

Piše Mate Primorac
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2021 08:12