StoryEditorOCM
Splita di je lova...

Vulić: Stanić mi nije platio proviziju za vilu Stupalo

Piše PSD.
5. listopada 2012. - 10:04
Čak četiri godine nakon što je tvrtka za promet nekretninama “Broker CO” tužila poduzetnika Svjetlana Stanića i njegova oca Antu, da joj nisu isplatili 790 tisuća kuna plus PDV za proviziju u posredovanju za kupnju vile Stupalo na Mejama, jučer su se na Općinskom sudu trebali suočiti Stanići i Ivica Vulić, direktor “Brokera”. No, tuženi nisu došli, uz ispriku. Svoju stranu iznio nam je Vulić.

- Svjetlan Stanić je od mene naručio da mu pronađem vilu u Splitu. Imali smo usmeni dogovor da će mi isplatiti tri posto cijene nekretnine plus PDV, jer kada se radi o uvaženim članovima društva, smatrao sam da bi bilo podcjenjujuće mu dati da potpiše ugovor. Iako se vila Stupalo najprije prodavala za deset, pa za šest milijuna eura, u pregovorima s prodavateljem Draganom Stupalom došli smo do cijene od tri milijuna.

Zatim me Svjetlan Stanić isključio iz pregovora, a kupoprodajni ugovor na 2,65 milijuna eura je s prodavateljem potpisao njegov otac Anto. Svjetlan se poslije oglušio na moje traženje da mi isplatit proviziju, nego me je direktor njegove tvrtke više puta zvao da uzmem 10 tisuća eura, kao da sam neki mulac – potužio nam se Vulić. Odvjetnik Bogdan Srdelić negirao je da je Svjetlan Stanić stvarni kupac vile Stupalo, kao i da je “Brokeru” potpisao ikakvo pismo namjere o kupnji te nekretnine. Suđenje se nastavlja krajem godine.

T. Gattin Zebić


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. siječanj 2023 13:04