Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Splitpačji rep

VRATIO SE S REMONTA ‘Marko Polo’ s novom krmom

Piše PSD.
28. ožujka 2011. - 12:37
Nakon gotovo tromjesečnog remonta i rekonstrukcije u riječkom brodogradilištu “Viktor Lenac”, “Jadrolinijin” feribot “Marko Polo” u nedjelju navečer je ponovno isplovio iz Gradske luke na redovitoj međunarodnoj liniji za Anconu.

Škverani su na brodu obavili niz krupnijih zahvata zbog prilagođavanja postroženim sigurnosnim propisima, pri čemu najviše upada u oči izmijenjeni oblik krme, odnosno ugrađeni “pačji rep”.

Na feribot “Marko Polo”, koji je u jesen 2009. godine pretrpio značajna oštećenja nakon nasukavanja na otočić Sit, ugrađena su i vodonepropusna vrata u garaži, postavljeno je oko 130 dodatnih aviosjedala u putničkom salonu, a obnovljene su i kabine na petoj palubi.

Kako doznajemo, radovi na brodu su vrijedni oko 1,5 milijuna eura, a brod star 40 godina dobio je novo ruho, iako je dio kritičara to ulaganje ocijenio dvojbenim zbog starosti broda.

No, jedno je sigurno, a to je činjenica da državni brodar s obnovljenim adutom u floti žustro ulazi u borbu za svakog putnika i vozilo na cjelogodišnjoj liniji koja povezuje dvije jadranske obale, to više što se tijekom ove (po)sezone očekuje veliko zanimanje talijanskih turista hodočasnika koji će putovati na proslavu 30. godišnjice Gospina ukazanja u Međugorju.

Feribot “Dubrovnik”, koji je proteklih mjeseci plovio na pruzi između Splita i Ancone, od proteklog vikenda održava međunarodnu liniju Dubrovnik-Bari.

G. ZUBČIĆ

#TRAJEKTMARKOPOLO

Izdvojeno