StoryEditor
Splitodgovorni su korisnici

Vodovod i kanalizacija upozorava: Temperature će padati ispod nule, zaštitite instalacije! Evo kako ćete to najbolje učiniti

Piše Hina
14. prosinca 2018. - 11:57

Splitski Vodovod i kanalizacija (ViK) izvijestio je jutros građane da zbog niskih temperatura zraka koje se spuštaju ispod nule obvezno zaštite svoje interne vodomjere i vodne instalacije od smrzavanja.

"Sve naše potrošače upozoravamo da na vrijeme provjere i poduzmu zaštitne mjere kako uslijed smrzavanja vode u cijevima ne bi dolazilo do prekida isporuke pitke vode domaćinstvima. Napominjemo da interne vodovodne instalacije čine svi cjevovodi i interni vodomjeri iza šahte priključka (glavnog vodomjera). Za njihovo održavanje su zaduženi korisnici, a u sklopu mjera od smrzavanja, potrebno je zaštiti vodovodne instalacije, prvenstveno okno vodovodnog priključka te instalacije koje su izložene hladnoći (vanjske slavine, cijevi koje su izvan objekata) i u negrijanim objektima (vikendice, garaže, konobe i sl.)", poručili su građanima u svom priopćenju iz ViK- a.

Kako se dalje navodi u priopćenju, s obzirom na najave skoroga razdoblja niskih temperatura zraka koje bi se mogle spuštati i ispod ništice potrošačima predlažu za zaštite vodomjerno okno priručnim sredstvima poput dasaka, starih deka, tkanine, stiropora, slame, jutenih vreća, da ispuste vodu iz slavina u dvorištu i internih vodovodnih cijevi koje nisu na propisanoj dubini.

Osim toga u  vikendicama i ostalim objektima koji se ne koriste redovito ili u kojima nitko ne stanuje te kod odlaska na duži put treba se zatvoriti ventil iza vodomjera i ispustiti vodu, te pripaziti na vodomjere u zgradama u podrumskim prostorijama koje nisu grijane, posebno u prostorima koji imaju nezaštićene otvore (razbijene podrumske prozore, otvore u zidovima.

#VODOVOD I KANALIZACIJA

Izdvojeno

09. srpanj 2020 01:06