StoryEditorOCM
SplitŠTO SE ČEKA?

Vijećnici donijeli ‘genijalnu‘ odluku o splitskoj zgradi namijenjenoj najranjivijim građanima. ‘Ne mogu doć sebi...‘

Piše Božidar Lončar
5. lipnja 2023. - 12:22

Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća donesen je zaključak da se ubrza realizacija projekta škverske amblante koja je 2020. godine izvansudskom nagodbom pripala u cijelosti Gradu Splitu.

U kolovozu 2021. izrađen je idejni projekt rekonstrukcije ove zgrade čija bi namjena bila socijalno-zdrastvenog karaktera.

Riječ je o nekretnini koja se prostire na 1432 metra kvadratna od čega je 400 metara kvadratnih osigurano Udruzi "Anđeli", a realizacija projekta može se očekivati kroz godinu i pol do najviše dvije godine, najavio je Goran Batinić, direktor razvojne agencije RaST.

- Nekretnina nije u dobrom stanju, statika baš i nije najbolja te se treba ići u adaptaciju prostora. Otvaranje se može očekivati za godinu ipol do dvije godine – izvijestio je na sjednici Batinić.

image



 

Saša Burić/Cropix

Natječaj za zakup dva poslovna prostora u zgradi "Škverske ambulante" veličine 153 i 321 kvadrata raspisan je u studenom 2022. s visinom zakupnine od 7,60 eura po metru kvadratnom.

- Imali smo sreću u nesreći da korisnici škverske ambulante nisu imali svu potrebnu dokumentaciju. Kako bi bilo da nakon 750 dana čekanja nekome kažemo sada da mora iseliti – istaknuo je zamjenik gradonačelnik Bojan Ivošević.

Igor Stanišić iz HGS-a je predložio rušenje i izgradnju novu ustanove.

image




 

Saša Burić/Cropix

- Tek se ide u adaptaciju objekta, mi o njemu tek ovdje raspravljamo. Ne mogu doć sebi da 2. lipnja 2023. zaključujemo da moramo ići u novi projekt – čudi se Stanišić.

Zaključak rasprave je ubrzavanje postupka i rad u koordinaciji s Gradom kako se ne bi dočekala 2026. godina bez ulaska korisnika u škversku ambulantu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:23