StoryEditor
Split100 DANA MIRA

Vice Mihanović: Pozivam HDZ-ove članove nadzornih odbora i upravnih vijeća da podnesu ostavke i omoguće novoj vlasti da izabere nove ljude

Piše PSD
10. lipnja 2021. - 10:28
Nikola Vilić/Cropix

Vice Mihanović, predsjednik gradskog HDZ-a pozvao je na što brže konstituiranje Gradskog vijeća. 

- Kao predsjednik najjače stranke u splitskom gradskom vijeću imam odgovornost i obvezu pozvati na što brže konstituiranje Gradskog vijeća. Grad mora funkcionirati, a novi gradonačelnik treba dobiti priliku provoditi svoj program s većinom od 18 vijećnika, za koju je u kampanji tvrdio da podržava promjene.

Kako su svi koji čine tu većinu tvrdili, a i danas tvrde, da ih ne zanima vlast niti politička trgovina, ne vidim nikakav problem da se izabere predsjednik Gradskog vijeća. Na taj način će se jasno vidjeti tko je vlast, a tko opozicija. HDZ će dati gradonačelniku 100 dana mira, a i nakon toga neće nam biti problem podržati svaki dobar projekt, ali ćemo isto tako čvrsto i argumentirano kritizirati sve što ne bude dobro.

Koristim ovu prigodu da pozovem sve HDZ-ove članove nadzornih odbora i upravnih vijeća da podnesu ostavke i omoguće novoj gradskoj vlasti da izabere nove ljude koji će ispunjavati njihove kriterije. To je demokratski standard koji se nakon svake promjene vlasti treba poštivati, napisao je Mihanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2021 10:48