StoryEditorOCM
SplitOće li to?

Velika zgrada pored groblja privodi se kraju, Splićane posebno obradovala jedna reklama: ‘Da, uskoro otvaramo‘

Piše A. P.
13. rujna 2023. - 07:39

Jedna reklama na zgradi na raskrižju Vukovarske i Lovrinačke ulice razveselila je stanovnike istočnih kvartova u Splitu. Riječ je o reklami popularnog trgovačkog lanca "Lidla" koji stiže u stambeno-poslovni objekt koji gradi firma "Dedić".

- Lidl Hrvatska potvrđuje da je u izgradnji njihova trgovina u splitskoj četvrti Mejaši. O detaljima izgradnje te datumu otvorenja javnost će informirati pravovremeno - odgovorili su nam iz Lidla. 

image
Joško Šupić/Cropix

Neno Dedić, vlasnik investicijske tvrtke "Dedić", u svibnju 2019. godine je za Slobodnu Dalmaciju kazao da će zgrada imati devet etaža (dva podruma, suteren, prizemlje, četiri kata, te nadgrađe) i u kojoj su prema projektnoj dokumentaciji predviđena 72 stana.

Na Mejašima niču nove zgrade na devet etaža, doznajemo detalje projekta i cijenu kvadrata

Također, predviđena su i 173 garažna mjesta, od čega pola otpada na poslovne subjekte, dok je preostali dio predviđen za stanare. Na vanjskom dijelu također su predviđena 42 parkirališna mjesta.

Dedić je prilikom razgovora za Slobodnu Dalmaciju tada izjavio kako će zgrada biti dovršena u prvoj polovici 2021., no vjerojatno su koronovirus i posljedice rata u Ukrajinu neki od razloga što se sve to skupa prilično oteglo. Vidi se da su radovi pri kraju, ali još nije sve gotovo.

image
Joško Šupić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 14:53