StoryEditor
SplitDetaljni pregled

Većina splitskih nastavnika štrajka, a upute ravnatelja o prihvatu djece su vrlo različite. Neke srednje škole gotovo uobičajeno rade, u Elektrotehničkoj se nastava održava iz 19 predmeta

Piše Ana Franić
11. studenog 2019. - 14:25
I dok učenici većine škola danas stoje doma, ekipa iz Treće gimnazije je na nastavi

Štrajk u osnovnim i srednjim školama danas se održava u Splitsko-dalmatinskoj i Požeško-slavonskoj županiji, ali unatoč tome u nekim splitskim srednjim školama nastava se ipak održava.

Tako u III.gimnaziji popularnoj, bivšem MIOC-u, iz objavljenog rasporeda sati vidljivo je da većina razreda danas ima normalnu nastavu. U pitanju je elitna gimnazija, čiji učenici postižu najbolje rezultate na državnoj maturi i natjecanjima.

 

 

U gimnaziji Marko Marulić nastava se održava samo iz vjeronauka i tjelesne i zdravstvene kulture, a u Elektrotehničkoj školi nastava se održava iz čak 19 predmeta.

 

 

U I. gimnaziji nastava je organizirana samo iz predmeta: hrvatski jezik, talijanski jezik, matematika i francuski jezik.

S druge strane, Pomorska škola, V. gimnazija Vladimir Nazor, Prirodoslovna škola samo su neke od srednjih škola u Splitu u kojima se danas uopće ne održava nastava zbog štrajka. 

Učenici Tehničke škole za strojarstvo i mehatroniku imaju nastavu iz samo tri predmeta.

 

 

Što se tiče osnovnih škola na području Splita, u većini uopće nema nastave, ali su u nekim osmoljetkama pojedini učitelji počeli odustajati od štrajka.

Tako u OŠ Bol nastavu prema redovnom rasporedu sati imaju đaci u 1.A, 4.B razredu i Posebnom razrednom odjelu, a ostalim đacima ravnatelj Davor Bučević poručuje da mogu doći u školu i da će se za njih organizirati nadzor.

Njegova kolegica Zdenka Barović, ravnateljica OŠ Marjan, pak, sugerira roditeljima da danas, ako mogu, zadrže djecu kući budući da svi djelatnici Škole sudjeluju u štrajku.

Ravnatelj OŠ Pojišan Boris Poljak, uz obavijest roditeljima da će u štrajku sudjelovati gotovo svi zaposlenici Škole, poručuju da je na njima da odluče hoće li slati djecu u školu.

- Sindikat hrvatskih učitelja je danas, 11. studenoga 2019. godine, organizirao štrajk u OŠ Pujanki. Nastava u prijepodnevnoj smjeni je djelomično održana u razrednoj nastavi. Nastava u poslijepodnevnoj smjeni po najavi učitelja će se održati u 2.a razredu. U utorak 12. studenoga 2019.godine štrajka neće biti- poručio je ravnatelj OŠ Pujanki Mate Glavinović.

U Osnovnoj školi Visoka danas nastavu imaju samo đaci 1.b razreda.

U ponedjeljak, 11. studenog 2019. u štrajku su osnovne i srednje škole u Splitsko-dalamtinskoj županiji te u OŠ Split 3 neće biti nastave, kratko piše na web stranici te škole. Ni riječi o zbrinjavanju učenika.

Izdvojeno

04. kolovoz 2020 01:21